Reumatologiavdelning 51 Lund

Hitta hit

Avdelningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Här vårdar vi dig som har en reumatologisk sjukdom eller hudsjukdom. De reumatiska diagnoser vi främst behandlar är ledgångsreumatism, SLE, systemisk skleros och vaskulit. Bland hudsjukdomar är eksem, psoriasis och blåssjukdomar vanliga på avdelningen.

Du kan bli kallad till oss för utredning av din sjukdom eller i samband med operation. Som ny patient kommer du oftast hit efter besök på reumatologi- eller hudmottagningen. Vi tar emot patienter från hela södra Sverige.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Vi har fria besökstider, men besöken kan behöva begränsas beroende på hur din anhöriga mår. Tänk på att visa hänsyn till andra patienter om den du besöker delar rum.

Ta inte med blommor och använd inte produkter med stark doft av hänsyn till personer som är känsliga för starka dofter.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter