Hudmottagning Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi utreder och behandlar bland annat tumörer, eksem, allergier, bensår, psoriasis, symptom från vulva, och mycket besvärande svettning.
Vi erbjuder ljusbehandling och vi har också en badavdelning för olika typer av behandlingsbad.

På hudmottagning genitala sjukdomar utreder och behandlar vi sexuellt överförbara sjukdomar.

På hudmottagning dagvård behandlas du som under en period behöver upprepade behandlingar utan att vara inlagd.

Du som är i behov av inneliggande vård får den på Reumatologiavdelning 51 där du träffar våra hudläkare.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss. Det gör du lättast genom att skicka en vårdbegäran i våra e-tjänster. Vi tar också emot egenremiss via post.

Vi ingår i vårdvalet vilket innebär att du som är från Skåne själv kan välja var du vill bli undersökt och behandlad för de flesta hud- och könssjukdomar.

Här kan du läsa mer om vårdvalet.

Första steget när du får något hudbesvär är oftast att kontakta din vårdcentral. Många besvär kan vårdcentralen hjälpa dig med utan att du behöver träffa en hudspecialist. 

Vid misstanke om mer komplicerad sjukdom kommer läkaren att rekommendera dig att träffa en hudspecialist hos oss.

Behöver du rådgivning? 1177 Vårdguiden har öppet dygnet runt.

 1177 Vårdguiden

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset en särskild kassa. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Under besöket

Anmäl ditt besök i receptionen eller genom att enkelt checka in via självincheckningsautomaten där du som har frikort eller du som är under 18 eller är över 85 år, enkelt kan anmäla ditt besök.

Efter besöket

Vid hemgång får du information om uppföljning.

Vi som jobbar här

Under ditt besök kan du bland annat få träffa läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer och medicinska sekreterare.

Eftersom vi på SUS även utbildar framtidens sjukvårdspersonal förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.