Att föda barn på SUS

På våra förlossningsavdelningar i Lund och Malmö tar vi hand om både komplicerade och normala förlossningar.

På förlossningen i Lund tar vi också hand om tidiga förlossningar mellan graviditetsvecka 22-28. På båda orterna har vi ett nära samarbete med respektive neonatalavdelning.

Ring oss när du tror att förlossningen har startat

Ring alltid till oss innan du åker in, så att vi kan vi hjälpa dig att bedöma hur långt du kommit i förlossningsarbetet och om det är dags att komma hit.

Telefonnummer till förlossningsavdelningarna på SUS: 0771-11 18 88

När värkarbetet är regelbundet och värkarna tilltar i styrka och varar i cirka en minut så brukar det vara dags att åka till förlossningsavdelningen.

Tecken på att förlossningen startat

Om vi har fullt på avdelningen kan vi behöva hänvisa dig till annan förlossningsavdelning i Kristianstad, Helsingborg, eller Ystad. Vi ansvarar för att ordna plats till er.

Förlossningsavdelningar i Skåne

Föreläsningar för blivande föräldrar

För er som planerar att föda barn i Lund och Malmö, finns möjlighet att delta på föreläsning och frågestund med barnmorskor från Lunds och Malmös förlossnings och- BB-avdelningar. Föreläsningen ersätter inte föräldrautbildningen du får på din barnmorskemottagning utan är ett komplement.

Föreläsningar på förlossningen i Lund och Malmö

Titta in på förlossningen i Malmö och Lund

Hur ser det ut på förlossningen i Malmö och Lund?
Se filmerna från våra förlossningsavdelningar.

The film about delivery ward in Malmö is available with subtitles in Swedish, Somali, Arabic and English. Select subtitles at the bottom right of the video.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter