Neonatalavdelning intensivvård Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Här vårdas barn som är extremt för tidigt födda och svårt sjuka nyfödda.
På avdelningen vårdas även barn med olika former av medfödda missbildningar, till exempel barn som har hjärtfel eller missbildningar som kräver operation. Här sätts barnet och dess familj i centrum och vi utgår från vårdprogrammet NIDCAP som är en individuellt anpassad omvårdnadsmodell för nyfödda.

Neonatalavdelning intensivvård tar emot barn från hela södra sjukvårdsregionen. Barnen som vårdas här är oftast i behov av respirator eller hjälpmedel för andning. Barnen som vårdas på avdelningen kan även behöva hypotermibehandling eller kvävebehandling.

För besökare och anhöriga

Det är livsviktigt att du som besöker en neonatalavdelning är mycket noggrann med handhygienen och tar hänsyn till våra hygienregler.

  • Ta av ringar, klocka och armband
  • Använd kortärmade kläder
  • Ha alltid korta naglar och använd inte nagellack
  • Sprita dina händer noga innan och efter du rör ditt barn
  • Syskon är mycket välkomna, men inte om de är förkylda

För tidigt födda och svårt sjuka nyfödda barn har ett outvecklat immunförsvar. De allra minsta och de mest omogna barnen är mycket känsliga för infektioner och kan bli svårt sjuka av infektioner som har förorsakats av bakterier. Normalt finns dessa bakterier på vår hud och är helt ofarliga för äldre barn och vuxna.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter