Regler och rättigheter

På 1177.se hittar du information om hur hälso- och sjukvården fungerar och vilka regler och rättigheter som finns för dig som patient eller anhörig.

Här nedan finns några länkar till några ämnen som du hittar på 1177.se. Många ämnen finns översatta till andra språk.

När du behöver vård

Vad kostar det?

När du har synpunkter eller klagomål på vården

Om du inte är nöjd med den vård eller bemötande som du har fått, kan du lämna en synpunkt eller ett klagomål. Kontakta i första hand mottagningen som du har besökt eller använd blanketten för synpunkter/klagomål på vården.

(Observera att blanketten inte är ifyllbar i alla webbläsare.) 

Om du vill ha hjälp med att lämna din synpunkt eller klagomål kan du vända dig till patientnämnden i Skåne. På 1177.se hittar du patientnämndens kontaktuppgifter och mer information för dig som inte är nöjd med vården.

Dina rättigheter i vården

Studenter på våra mottagningar och avdelningar

Vi utbildar studenter på SUS som du kan komma att träffa på våra mottagningar och avdelningar. Säg till din läkare eller personalen i receptionen om du inte vill att studenter ska vara med under ditt besök.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter