Skånes universitetssjukhus prisar särskilt betydande insatser inom omvårdnad

Verksamhetsområde Intensiv- och perioperativ vård i Malmö och Petra Ek, specialistsjuksköterska, prisas för sina insatser inom omvårdnad.
För första gången någonsin delar Skånes universitetssjukhus ut pris till Årets omvårdnadsledare och Årets kvalitetsarbete inom omvårdnad. Priserna är en del av arbetet med Magnetmodellen på sjukhuset och syftar till att lyfta medarbetare och kvalitet inom omvårdnad – det där lilla extra för patienterna.

Priset Årets omvårdnadsledare tillfaller specialistsjuksköterska Petra Ek på Medicinavdelning 3 i Malmö. Motiveringen lyder bland annat: ”Efter 24 år på medicinavdelning 3 har Petra utvecklat en hög kompetens och en gedigen erfarenhet som hon på ett lättsamt och pedagogiskt sätt delar med sig till kollegor, dels på avdelningen, men också till hela sjukhuset”.

– Jag blev oerhört jätteglad, men också helt överrumplad! Det är naturligtvis en ära och roligt att få känna att man förhoppningsvis gör ett bra arbete och att det också syns, säger Petra Ek.

En förebild för yngre kollegor

Det är Petra Eks kollegor som nominerat henne. En av dem är sjuksköterskan Paulina Fernandez.

– Hon ställer alltid upp för sina kollegor och för alla patienters bästa. Hennes engagemang sticker ut, att verkligen vilja göra allt för alla.

Områdeschef Karin Magnusson fyller på:
– Jag tänker också att hon inspirerar yngre kollegor. Att om man vågar och väljer att stanna här så blir man en ohyggligt duktig sjuksköterska.