Förlossningsavdelning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Helsingborg Lasarettet.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du när du ska föda barn, tillsammans med eventuell partner eller annan närstående som du önskar ska vara med under förlossningen.

När du tror att det börjar bli dags så vill vi att du ringer oss innan du åker in, så att vi kan rådgöra och bedöma hur långt du kommit i förlossningsarbetet. Om det skulle vara fullt hos oss ser vi till att du får plats på ett annat sjukhus.

Du som bor i eller runt Landskrona är välkomna att i första hand komma till Helsingborg när du ska föda.

Om förlossningen kommer igång innan vecka 28 så hänvisas ni till Förlossningsavdelning i Lund.

Så söker du vård hos oss

När det är dags för dig att åka in till oss tar du hissen från akutmottagningen direkt upp till förlossningen på plan 2, där personal möter upp.

Ditt besök hos oss

Viktiga saker att ta med när du kommer till oss är:

  • papper om din blodgruppering
  • legitimation
  • födelseplan/förlossningsbrev
  • kläder till bebisen
  • eventuellt ombyte till dig och din partner
  • personliga toalettartiklar
  • mat till partnern
  • babyskydd (bilbarnstol för bebis) till hemfärden

Under förlossningen är det viktigt att tillföra vätska och energi. Vi serverar nyponsoppa, juice och saft och i ett lugnare skede av förlossningen kan du få smörgåsar och även varm mat. Önskar du något speciellt går det bra att själv ta med detta.

För din partner finns tillgång till kyl och frys samt mikrovågsugn. Vi bjuder på kaffe och te.

Du stannar på förlossningsavdelningen i minst två timmar efter förlossningen, därefter flyttar du till BB-avdelningen. Efter en normal förlossning kan du vanligtvis gå hem efter sex timmar om du vill.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter