Att föda barn i Helsingborg

Till oss kommer i första hand du som bor i eller runt Helsingborg, Landskrona eller Ängelholm när du ska föda barn. Om förlossningen kommer igång innan vecka 28 så hänvisas ni till Förlossningsavdelning i Lund.

På förlossningen i Helsingborg tar vi hand om både normala och komplicerade förlossningar. Efteråt får du och ditt barn vård och stöd av kunnig personal på vår BB-avdelning. 

Ring oss när du tror att förlossningen startat

Vi har en barnmorskekoordinator dygnet runt som gärna besvarar frågor och funderingar. Ring alltid till oss innan du åker in, så att vi kan vi hjälpa dig att bedöma hur långt du kommit i förlossningsarbetet och om det är dags att komma hit. 

Telefonnummer till Förlossningsavdelning: 042-406 22 20

När värkarbetet är regelbundet och värkarna tilltar i styrka och varar i cirka en minut så brukar det vara dags att åka till förlossningsavdelningen.

Tecken på att förlossningen startat 

Om vi har fullt på avdelningen kan vi behöva hänvisa dig till annan förlossningsavdelning i Lund, Malmö, Kristianstad, eller Ystad. Vi ansvarar för att ordna plats till er.

Förlossningsavdelningar i Skåne

Föreläsningar för blivande föräldrar

Du som planerar att föda ditt barn på Helsingborgs lasarett är välkommen på föreläsning hos oss från och med graviditetsvecka 32. Under två timmar får ni som blivande föräldrar information om våra avdelningar och ni har möjlighet att ställa frågor. Hör med din barnmorska för aktuella tider.

Föreläsningen äger rum i föreläsningssalen Epsilon, som ligger på plan S.

Föreläsningen ersätter inte föräldrautbildningen du får på din barnmorskemottagning utan är ett komplement.

Titta in på förlossningen

Hur ser det ut på förlossningen och BB i Helsingborg? I filmen möter du personal och nyblivna föräldrar som berättar om hur det går till hos oss.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter