BB-avdelning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Helsingborg Lasarettet.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Hos oss vårdas du och ditt nyfödda barn efter förlossningen. Du har barnet hos dig och tillsammans med er hjälper vi er genom eftervård, barnskötsel och amning i en lugn och trygg miljö.

Även du som har ett planerat kejsarsnitt eller har drabbats av komplikationer under graviditet eller förlossning vårdas hos oss.

Normalförlösta kvinnor går oftast hem inom 48 timmar efter förlossningen och återbesök sker sedan under dagtid på vår BB-mottagning.

För besökare och anhöriga

För att minska risken för att det nyfödda barnet ska få en infektion, och för att mamman behöver extra lugn och ro när hon är nyförlöst, får endast partner och syskon till det nyfödda barnet komma på besök.

Ta inte med blommor och undvik starka dofter av hänsyn till allergiker.

En dag på avdelningen

Vi har flerbäddsrum där man delar både toalett/dusch och skötbord med andra nyblivna familjer. Din partner kan sova över med er på BB i mån av plats.

Ni får komma på efterkontroll efter två dygn

När barnet blivit två dygn gammalt tar vi ett rutinmässigt blodprov (PKU) och kontrollerar vikt, huvudomfång, utför hörselprov och bedömer eventuell gulsot.

Vi följer upp hur det går med amningen och om du önskar ytterligare hjälp och stöd vänder du dig till vår amningsmottagning.

Går ni hem innan barnet är 48 timmar gammalt får ni istället komma tillbaka på återbesök för efterkontrollen.

Du kan få extra hjälp med amning

Om du efter att ni åkt hem från BB behöver hjälp och stöd med din amning, vänd dig till vår amningsmottagning som ligger i samma lokaler. Kontaktuppgifter hittar du ovan under Telefon- och besökstider.

Våra barnmorskor hjälper dig både med amningsråd per telefon och genom att du kommer till oss på mottagningen. All rådgivning är gratis.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter