Kuratorsmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Helsingborg Lasarettet N.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi hjälper dig som råkar ut för kris- eller sorgereaktioner som ibland uppstår vid sjukdom, olycka, dödsfall, vid familjebildning eller i det vardagliga livet.

Vi erbjuder stödjande och bearbetande samtal, ger råd vid kontakter med exempelvis försäkringskassa, arbetsgivare och socialtjänst eller information och rådgivning om du är missnöjd med vården.

Du kan komma enskilt, i par, eller med familjen. Du kommer hit via annan läkare eller avdelning på lasarettet, privatläkare eller via mödravården.

Vi har tystnadsplikt och dokumentationsskyldighet för din säkerhet.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via våra e-tjänster.

Ditt besök hos oss

Meddela oss i god tid om du behöver en tolk, så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter