Hitta hit och parkering

Huvudentré och reception finns på Charlotte Yhlens gata 10. Akutmottagning och förlossningsavdelning har entré på Karolina Widerströms Gata 12.

Karta över sjukhusområdet i Helsingborg

Hitta till huvudentré och reception

Hitta till Akutmottagning och Förlossningsavdelning 

Om- och nybyggnation på sjukhusområdet

På sjukhusområdet pågår ny- och ombyggnationer. Det kan påverka din färdväg och eventuella parkeringsmöjligheter. Var noga med att läsa på din kallelse var du ska, din mottagning kan ha fått en ny tillfällig adress. Följ orangea skyltar om du kommer med bil.

Mer information finns på sidan Vi bygger om

Buss och tåg

Flera bussar stannar vid Helsingborgs lasarett. Hållplatsen heter Helsingborg Lasarettet.

Begränsad framkomlighet på Södra Vallgatan
Helsingborgs stad och Skånetrafiken bygger nya busshållplatser på Södra Vallgatan. Under ombyggnadsperioden kommer framkomligheten vara begränsad och trafiken leds om.

Busshållplatserna byggs om för att skapa bättre förutsättningar för kollektivtrafiken runt Helsingborgs lasarett. Arbetet påbörjas i mitten av januari och beräknas bli klart under våren.

Så påverkas du som går, cyklar, åker buss eller kör bil i området

  • Hållplatserna på Södra Vallgatan är stängda under byggtiden. Information om tillfälliga hållplatser finns i Skånetrafikens app och på skanetrafiken.se.
  • Det kan bli svårare att komma fram på gång- och cykelbanan längs Södra Vallgatan. Välj gärna andra vägar.
  • Under arbetstiden är Södra Vallgatan enkelriktad ut mot Södra Stenbocksgatan. Det går därför inte att köra in från Södra Stenbocksgatan till Södra Vallgatan och lasarettet. Trafiken från norr leds om via Magnus Erikssons gata eller S:t Peders gata till Bergaliden. Trafiken från söder leds om via Wieselgrensgatan och Södergatan till Bergaliden. Se karta på Helsingborgs stads hemsida och skyltar i området.

Läs mer om de nya busshållplatserna på Helsingborgs stads hemsida

Sök din resa på Skånetrafiken.se

Parkering

Parkeringshuset Glashuset når du via Charlotte Yhlens gata, nära huvudentrén. Ett mindre antal parkeringsplatser finns utanför huvudentrén, akutmottagningen och förlossningen.

Avgift: 10 kr/timme i Glashuset och 20 kr/timme på övriga platser, alla dagar.

Du betalar med mobilen eller i betalautomat med mynt eller bensin-/betalkort.

Betala med mobilen:

  1. Skapa ett SwappAccess-konto  
  2. Ladda ned appen SwappAccess
  3. Ange i appen när du startar och avslutar din parkering

Parkering för rörelsehindrade

På sjukhusområdet i Helsingborg finns ett 30-tal reserverade platser för dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Platserna ligger nära byggnadens ingångar och är uppmärkta med skyltar och vägmärken.

Här parkerar du gratis med en tidsbegränsning på fyra timmar.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter