Neonatalavdelning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Helsingborg Lasarettet.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Här vårdas för tidigt födda barn och sjuka nyfödda barn med behov av extra vård, intensivvård eller respiratorvård.

Vi arbetar med känguruvård som innebär att barnet vårdas hud mot hud med er som föräldrar. Genom nära hudkontakt främjas barnets mognad.

När barnet är stabilt kan ni som föräldrar bor tillsammans med ert barn i familjerum. Detta stärker anknytningen till barnet och minskar risken för vårdrelaterade infektioner.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Det nyfödda barnet är känsligt för infektioner och därför får bara syskon till barnet och du som partner komma på besök.

Det är också viktigt att du är noggrann med handhygienen.

  • Sprita dina händer noga innan och efter att du tar i ditt barn.
  • Ta inte med förkylda syskon till det nyfödda barnet.

En dag på avdelningen

Antalet rum är begränsade och ibland kan två familjer därför får dela på ett rum. I föräldrarummen finns sängar, skötbord, fåtöljer och en tv.

På avdelningen finns även en gemensam tv, dvd-spelare, lekhörna för syskon och pentry där ni kan förvara och värma egen mat.

Under tiden på avdelningen kan ni låna en sjal eller tub för att bära ert barn hud mot hud. Ni kan också låna en bröstpump.

 

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter