Neonatalavdelning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Helsingborg Lasarettet.

Hitta på plats

Vi finns på våningsplan 2, vid målpunkt H.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi tar hand om barn som är födda för tidigt eller sjuka när de föds. Här får barnet extra vård, intensivvård eller respiratorvård i allt från ett par timmar upp till flera månader.

Under den tiden vårdas barnet tillsammans med dig som är nyförlöst, och eventuell partner kan också bo nära er. Senare kan vi ibland göra hembesök och istället vårda barnet hemma hos er.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

I och med covid-19 får bara du som förälder komma på besök. Du får inte ha några symtom, som snuva, hosta, feber eller ont i halsen.

Om covid-19 och besöksförbudet

De allra minsta barnen är mycket känsliga för infektioner. Därför är det viktigt att du som kommer på besök är mycket noggrann med handhygienen och tar hänsyn till våra hygienregler. Sprita dina händer noga innan och efter att du rör ditt barn.

En dag på avdelningen

Antalet rum är begränsade och ibland kan två familjer därför får dela på ett rum. I föräldrarummen finns sängar, skötbord, fåtöljer och en tv.

På avdelningen finns även en gemensam tv, dvd-spelare, lekhörna för syskon och pentry där ni kan förvara och värma egen mat.

Under tiden på avdelningen kan ni låna en sjal eller tub för att bära ert barn hud mot hud. Ni kan också låna en bröstpump.

 

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter