Neonatalavdelning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Helsingborg Lasarettet.
Visa på karta

Telefon- och besökstider

Här vårdas för tidigt födda barn och sjuka nyfödda barn med behov av extra vård, intensivvård eller respiratorvård.

Vi arbetar med känguruvård som innebär att barnet vårdas hud mot hud med er som föräldrar. Genom nära hudkontakt främjas barnets mognad.

När barnet är stabilt kan ni som föräldrar bor tillsammans med ert barn i familjerum. Detta stärker anknytningen till barnet och minskar risken för vårdrelaterade infektioner.

För besökare och anhöriga

Vi har besöksförbud på avdelningen på grund av infektionsrisken hos det nyfödda barnet. Föräldrar och syskon till det nyfödda barnet är välkomna in på avdelningen.

Det är viktigt att du är mycket noggrann med handhygienen och tar hänsyn till våra hygienregler.

  • Sprita dina händer noga innan och efter du tar i ditt barn
  • Syskon är mycket välkomna, men inte om de är förkylda

En dag på avdelningen

Eftersom antalet rum är begränsat händer det ibland att två familjer får dela på ett rum. I föräldrarummen finns sängar, skötbord, fåtöljer och TV.

På avdelningen finns även gemensam TV, DVD-spelare, lekhörna för syskon och pentry med möjlighet att förvara och värma egen mat.

Under vårdtiden kan ni låna sjal eller tub för att bära ert barn hud mot hud. Även bröstpump finns för utlåning.

Vi som jobbar här

Specialutbildade läkare, sjuksköterskor och barnsköterskor för vård av sjuka nyfödda barn. Psykolog, kurator, dietist, sjukgymnast och medicinska sekreterare finns också knutna till avdelningen.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.