I och med covid-19 får bara du som vårdnadshavare komma på besök. Du får inte ha några symtom som till exempel feber, hosta, snuva eller ont i halsen.

Neonatalavdelning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Helsingborg Lasarettet.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi tar hand om barn som är födda för tidigt eller sjuka när de föds. Här får barnet extra vård, intensivvård eller respiratorvård i allt från ett par timmar upp till flera månader.

Under den tiden vårdas barnet tillsammans med dig som är nyförlöst, och eventuell partner kan också bo nära er. Senare kan vi ibland göra hembesök och istället vårda barnet hemma hos er.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Det nyfödda barnet är känsligt för infektioner och därför får bara syskon till barnet och du som partner komma på besök.

Det är också viktigt att du är noggrann med handhygienen.

  • Sprita dina händer noga innan och efter att du tar i ditt barn.
  • Ta inte med förkylda syskon till det nyfödda barnet.

En dag på avdelningen

Antalet rum är begränsade och ibland kan två familjer därför får dela på ett rum. I föräldrarummen finns sängar, skötbord, fåtöljer och en tv.

På avdelningen finns även en gemensam tv, dvd-spelare, lekhörna för syskon och pentry där ni kan förvara och värma egen mat.

Under tiden på avdelningen kan ni låna en sjal eller tub för att bära ert barn hud mot hud. Ni kan också låna en bröstpump.

 

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter