BB-avdelning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefon- och besökstider

Hos oss vårdas du och ditt nyfödda barn efter förlossningen. Du har barnet hos dig och tillsammans med er hjälper vi er genom eftervård, barnskötsel och amning i en lugn och trygg miljö.

Här vårdas även du som får komplikationer under graviditeten, som till exempel havandeskapsförgiftning, blödningar, för tidigt värkarbete eller diabetes, liksom du som ska genomgå ett planerat kejsarsnitt.

Om ditt barn behöver specialiserad sjukvård har vi ett nära samarbete med neonatalavdelningen.

För besökare och anhöriga

Du som är gravid får ta emot två besökare åt gången.

Det är bara partnern och syskon till det nyfödda barnet som får besöka BB-avdelningen. Detta beror på att det nyfödda barnet dels har en hög infektionsrisk, dels behöver lugn och ro.

Avdelningen kan främst erbjuda delat rum. Då får partner eller annan anhörig besöka den nyförlösta. Om enkelrum finns tillgängligt kan partnern övernatta.

I influensatider är det endast partnern som får besöka patienten.

Ta inte med blommor och undvik starka dofter av hänsyn till allergiker.

En dag på avdelningen

  • 07.45-09.00 Frukost
  • 12.00-13.00 Lunch
  • 17.00-18.00 Middag
  • 20.45-22.00 Kvällsmacka

Kaffe och te finns för självservering dygnet runt. Besökare betalar 5 kronor per kopp.

Rond med läkare och sjuksköterska genomförs varje förmiddag och eftermiddag.

Efterkontroll

När barnet blivit två dygn gammalt tar vi ett rutinmässigt blodprov (PKU) och kontrollerar vikt, huvudomfång, utför hörselprov och bedömer eventuell gulsot.

Om du väljer att gå hem innan barnet är 48 timmar gammalt får ni en återbesökstid för efterkontrollen.

En barnläkare kommer att göra rutinkontrollerna på ditt nyfödda barn. Behöver du som nyförlöst hjälp med amning finns personal som kan ge råd och stöd.

Extra hjälp med amning

För dig som behöver extra stöd och råd vid amning finns ett amningsteam på avdelningen. Amningsteamet finns till både för dig som är eller har varit inskriven på BB men även för dig som ska komma igång med amningen hemma. Du kommer i kontakt med Amningsteamet genom att ringa BB-avdelningen.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter