Du får inte följa med din partner eller närstående till BB-avdelningen efter förlossningen eftersom det är besöksförbud i och med covid-19.

BB-avdelning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången). På hållplats Tandvårdshögskolan kan du lätt byta från stadsbuss till linje 99 sjukhusbussen och stiga av på hållplats Sus Västra. Bussen är gratis.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi tar hand om dig och ditt nyfödda barn efter förlossningen. Vi hjälper er med vården efter förlossningen, barnskötsel och amning i en lugn och trygg miljö. Hit kommer även du som har ett planerat kejsarsnitt eller som har drabbats av komplikationer under graviditeten eller förlossningen.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Du som är gravid får ta emot två besökare åt gången.

Det är bara partnern och syskon till det nyfödda barnet som får besöka BB-avdelningen. Detta beror på att det nyfödda barnet dels har en hög infektionsrisk, dels behöver lugn och ro.

Avdelningen kan främst erbjuda delat rum. Då får partner eller annan anhörig besöka den nyförlösta. Om enkelrum finns tillgängligt kan partnern övernatta.

I influensatider är det endast partnern som får besöka patienten.

Ta inte med blommor och undvik starka dofter av hänsyn till allergiker.

En dag på avdelningen

  • 07.45-09.00 Frukost
  • 12.00-13.00 Lunch
  • 17.00-18.00 Middag
  • 20.45-22.00 Kvällsmacka

Kaffe och te finns för självservering dygnet runt.

Rond med läkare och sjuksköterska genomförs varje förmiddag och eftermiddag.

Efterkontroll

När barnet blivit två dygn gammalt tar vi ett rutinmässigt blodprov (PKU) och kontrollerar vikt, huvudomfång, utför hörselprov och bedömer eventuell gulsot.

Om du väljer att gå hem innan barnet är 48 timmar gammalt får ni en återbesökstid för efterkontrollen.

En barnläkare kommer att göra rutinkontrollerna på ditt nyfödda barn. Behöver du som nyförlöst hjälp med amning finns personal som kan ge råd och stöd.

Extra hjälp med amning

För dig som behöver extra stöd och råd vid amning finns ett amningsteam på avdelningen. Amningsteamet finns till både för dig som är eller har varit inskriven på BB men även för dig som ska komma igång med amningen hemma. Du kommer i kontakt med Amningsteamet genom att ringa BB-avdelningen.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter