Neonatalavdelning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefon- och besökstider

Neonatalavdelningen är en avdelning för nyfödda sjuka barn eller för tidigt
födda barn. Vårdtiden här varierar mellan ett par timmar upp till veckor och ibland månader.

Du hittar vår avdelning mellan Förlossningsavdelningen och BB-avdelningen. Närheten till dessa avdelningar underlättar för dig som förälder och ger dig möjlighet att kunna vara hos ditt barn hela tiden även om du som förälder är inskriven på BB.

För besökare och anhöriga

För tidigt födda och svårt sjuka nyfödda barn har ett outvecklat immunförsvar. De allra minsta och de mest omogna barnen är mycket känsliga för infektioner och kan bli svårt sjuka av infektioner som har förorsakats av bakterier. Normalt finns dessa bakterier på vår hud och är helt ofarliga för äldre barn och vuxna. Därför är det livsviktigt att du som besöker en neonatalavdelning är mycket noggrann med handhygienen och tar hänsyn till våra hygienregler.

  • Ta av ringar, klocka och armband
  • Använd kortärmade kläder
  • Ha alltid korta naglar och använd inte nagellack
  • Sprita dina händer noga innan och efter du tar i ditt barn
  • Syskon är mycket välkomna, men inte om de är förkylda

Vi som jobbar här

Här möter du läkare, sjuksköterskor och barnsköterskor med specialistutbildning för att vårda barn i nyföddhetsperioden. Du kan också få träffa en kurator för hjälp med krisbearbetning och stödsamtal.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.