BB-avdelning Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta

Telefon- och besökstider

Hos oss vårdas du och ditt nyfödda barn efter förlossningen. Du har barnet hos dig och tillsammans med er hjälper vi er genom eftervård, barnskötsel och amning i en lugn och trygg miljö.

Här vårdas även du som får komplikationer under graviditeten, som till exempel havandeskapsförgiftning, blödningar, för tidigt värkarbete eller diabetes, liksom du som ska genomgå ett planerat kejsarsnitt.

Om ditt barn behöver specialiserad sjukvård har vi ett nära samarbete med neonatalavdelningen.

För besökare och anhöriga

Du som är gravid får ta emot två besökare åt gången.

Det är bara partnern och syskon till det nyfödda barnet som får besöka BB-avdelningen. Detta beror på att det nyfödda barnet dels har en hög infektionsrisk, dels behöver lugn och ro.

Om enkelrum finns tillgängligt kan din partner övernatta. Det kostar 250 kronor per dygn. Då ingår frukost.

I influensatider är det endast partner som får besöka patienten.

Ta inte med blommor och undvik starka dofter av hänsyn till allergiker.

En dag på avdelningen

  • 06.30-10.00 Frukost
  • 11.30-12.45 Lunch
  • 16.30-17.45 Middag

Det finns ingen möjlighet för närstående att köpa lunch och middag på avdelningen, men medhavd mat och dryck kan förvaras i vårt dagrum.

Efterkontroll

När barnet blivit två dygn gammalt tar vi ett rutinmässigt blodprov (PKU) och kontrollerar vikt, huvudomfång, utför hörselprov och bedömer eventuell gulsot.

Om du väljer att gå hem innan barnet är 48 timmar gammalt får ni en återbesökstid för efterkontrollen. 

En barnläkare kommer att göra rutinkontrollerna på ditt nyfödda barn.

Hjälp med amning

Behöver du som nyförlöst hjälp med amning finns personal som kan ge råd och stöd.
Om du, efter att ni åkt hem från BB, behöver hjälp och stöd med amningen, vänd dig till vår Amningsrådgivning som du hittar på BB-avdelning familj Lund. Våra barnmorskor hjälper dig både med amningsråd per telefon och genom att du kommer till BB-avdelning familj Lund.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter