Reumatologimottagning Lund

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset. Du som kör bil når lättast mottagningen via Sölvegatan-Remissgatan.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som har en inflammatorisk reumatisk sjukdom, till exempel ledgångsreumatism eller systemisk skleros. Du kan komma till mottagningen för besök hos läkare eller sjuksköterska, men också för till exempel rehabträning eller provtagning.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via blanketten nedan.

Allmän egenremiss Reumatologimottagning 

Mer information om egenremiss

Egenremiss för dig med misstänkt ledgångsreumatism

Du som misstänker att du nyligen drabbats av ledgångsreumatism och haft besvär i mindre än 12 månader kan fylla i en elektronisk egenremiss via våra e-tjänster.

Egenremiss för misstänkt ledgångsreumatism via 1177 Vårdguidens e-tjänster

Ledgångsreumatism (1177.se)

Intyg och utlåtanden

Tänk på att vara ute i god tid om du behöver ett intyg eller läkarutlåtande från oss. Här ser du ungefär hur lång tid du kan få vänta:

  • Receptförnyelse: 5 till 7 arbetsdagar
  • Förlängning av befintligt sjukintyg: 14 arbetsdagar
  • Övriga läkarutlåtanden (parkeringstillstånd, färdtjänstintyg, läkarutlåtande till Försäkringskassan): 1 månad
  • Tandvårdsintyg: 3 månader

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Meddela oss i god tid om du behöver en tolk, så bokar vi det åt dig.

Före besöket

Om du är mer än 15 minuter försenad så kommer ditt besök att ställas in.

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Du som deltar i kvalitetsregistret SRQ kan logga in hemifrån via PER – patientens egen registrering. Det finns också en terminal i väntrummet där du kan besvara frågorna inför ditt besök.

Så fungerar PER – patientens egen registrering

Under

Anmäl ditt besök i receptionen eller genom att använda självincheckningsautomaten, där du som har frikort enkelt kan anmäla ditt besök.

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset en särskild kassa. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter