Gynekologimottagning kvinnohälsa Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Hos oss kan du få hjälp med abortrådgivning, abort och preventivmedelsrådgivning i samband med abort. Till oss kommer du också för uppföljning efter missfall och sexuella övergrepp.

Vi gör även uppföljning av avvikande cellprov och har specialistpreventivmedelsmottagning och sexologmottagning. För dessa mottagningar krävs remiss.

Du som är gravid eller planerar en graviditet och har någon form av aktiv eller tidigare aktiv beroendeproblematik, kan vända dig till vår Ambulatoriegrupp för stöd och råd.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via blanketten nedan.

Ditt besök hos oss

Abort 

Vid första besöket görs en gynekologisk undersökning och ultraljudsundersökning för att säkerställa vilken graviditetsvecka du är i. Ibland tar vi även blodprover under det första besöket. 

Beroende på graviditetsvecka och ditt önskemål kan du välja att göra en hemabort och starta aborten redan efter det första besöket. Behöver du vara på sjukhus under din abort bokas du in för återbesök.

Beslutet att göra abort kan vara svårt och det är bra att ha någon att prata med och det finns därför möjlighet att prata med någon av sjukhusets kuratorer. Det gäller även dig som varit delaktig till graviditeten.

Du kan även träffa en barnmorska för att diskustera preventivmedel eller andra frågor som rör graviditeten och aborten.

Ambulatoriegruppen - för dig som är gravid och har en beroendeproblematik

Du som är gravid eller planerar en graviditet och har någon form av aktivt eller tidigare aktivt beroendeproblem kan vända dig till vår ambulatoriegrupp. 

Hos oss kan du få stöd för en drogfri graviditet och i föräldraskapet fram till barnet är två år av barnmorskor med särskild kompetens. Stödet utformas efter ditt och din familjs behov och situation. Vi erbjuder även stöd till partner, enskilt eller tillsammans med dig.

Ni kan få hjälp med:

  • Avgiftning och stöd till drogfrihet
  • Stödkontakt i öppenvård
  • Uppföljningskontakt med BVC – och vid behov med socialtjänsten
  • Abort och abortsamtal
  • Preventivmedel

Ambulatoriegruppen har även mammagrupp under din graviditet och babycafé när barnet är fött.

Telefonnummer till ambulatoriegruppen hittar du under: visa telefontider och fler kontaktuppgifter.

Före besöket

Ta med dig:

  • legitimation
  • lista över mediciner som du tar
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort.

Vi som jobbar här

Vi som arbetar här är barnmorskor, sjuksköterskor, läkare och kurator.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.