Hudmottagning centrum för sexuell hälsa Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi undersöker, behandlar och följer upp sexuellt överförbara infektioner som till exempel klamydia, herpes, gonorré och syfilis. Vi hjälper dig även med testning och rådgivning gällande HIV.

Hos oss kan du få rådgivning kring bland annat säkrare sex och preventivmedel. Vi erbjuder också samtalsstöd för olika problem eller frågor som kan uppkomma i förhållande till människors sexualitet och sexuella hälsa.

Besöken på mottagningen är tidsbokade och de flesta är gratis.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Om du har symtom eller vill ha tid hos kurator eller sexolog ringer du vår bokningstelefon.

Du som inte har symtom, samt du som vill ha tid för preventivmedelsrådgivning kan boka tid direkt genom vår webbtjänst:

 "Boka direkt".

Är du under 23 år kan du även söka dig till en ungdomsmottagning:

Ungdomsmottagningarna - UMO.

Gratis klamydia- och gonorrétest på internet

Om du inte har symtom men vill testa dig för klamydia och gonorré går det bra att beställa hem gratis test på 1177 Vårdguiden. Tänk på att om du har behov av att också lämna svalg eller analprov behöver du boka tid till oss på mottagningen.

Beställ klamydia- och gonorrétest på webbplatsen för 1177 Vårdguiden

Vårdvalet

Vi ingår i vårdvalet vilket innebär att du som är från Skåne själv kan välja var du vill bli undersökt och behandlad för de flesta hud- och könssjukdomar.

Här kan du läsa mer om vårdvalet.

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan.

Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Före besöket

Ta med dig:

 • legitimation
 • eventuellt högkostnadskort eller frikort.

Tänk på att om du har bokat besök för provtagning från penis ska du inte kissa timmen före besöket.

Om du inte talar svenska kan vi boka en telefontolk. Kontakta oss i god tid innan ditt besök. Vår policy är att anhöriga aldrig tolkar eller är med i undersökningsrummen vid provtagning.

Under besöket

Du som ska besöka läkare eller kurator/sexolog kan anmäla dig i självincheckningsautomaten i entrén. Har du bokat besöket via tjänsten ”Boka direkt” anmäler du dig i receptionen.

Alla förstabesök hos oss är gratis. Om ditt besök rör klamydia, gonorré, syfilis, hiv eller hepatit som lyder under smittskyddslagen eller preventivmedelsrådgivning är det alltid gratis. Andra besök har efter första besöket en avgift.

Efter besöket

Om du ska betala för ditt besök sker det genom faktura som du får i handen eller skickad hem till dig.

 • HBTQ

  Vi strävar efter att uppnå en trygg och säker sexuell hälsa för alla. Om du vill, berätta gärna för oss inför, under eller efter ditt besök om det finns något du tycker vi kan bli bättre på!

  • Transpersoner

   Hos oss kan du som transperson välja vilket namn och pronomen vi ska använda om dig, oavsett juridiskt namn och kön. Informera oss gärna redan vid bokningen.

   För transpersoner som har sex med män erbjuder vi snabbsvarstest för hiv (svar inom 20 min) inklusive provtagning av övriga sexuellt överförbara infektioner.

   Om du som transperson inte har varit på cellprovtagning tidigare, eller det var längre än tre år sedan, kan du boka tid hos våra barnmorskor.

  • Kvinnor som har sex med kvinnor (KSK)

   Du som är kvinna och har sex med kvinnor och inte varit på cellprovtagning tidigare, eller om det var längre än tre år sedan, kan boka tid hos våra barnmorskor.

  • Män som har sex med män (MSM)

   Vi vaccinerar dig som har sex med män mot Hepatit B gratis. Hepatit B är en sexuellt överförd sjukdom som är särskilt vanlig bland män som har sex med män.

   Vi erbjuder också snabbsvarstest för hiv (svar inom 20 minuter) inklusive provtagning av övriga sexuellt överförbara infektioner.

Vi som jobbar här

Vi som arbetar här är kuratorer, sjuksköterskor, undersköterskor, läkare (venereolog, gynekolog, infektionsläkare), sexologer, kuratorer, sekreterare och barnmorskor.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.