I och med covid-19, får du inte följa med eller besöka någon som får vård hos oss. Du får däremot följa med eller besöka ditt barn om du inte har feber, hosta eller ont i halsen.

Hudmottagning centrum för sexuell hälsa Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att undersökas och behandlas för en könssjukdom. Det kan till exempel vara klamydia, herpes, kondylom eller andra könssjukdomar. Här kan du även testa dig för hiv och klamydia, och få stöd och råd om sexuell hälsa och preventivmedel.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Om du har symtom ringer du vår telefon för att boka en tid. Du som inte har symtom, samt du som vill ha tid för preventivmedelsrådgivning kan boka tid genom våra e-tjänster i 1177. Via e-tjänsterna i 1177 kan du också komma i kontakt med en kurator eller en sexolog.

Varje onsdag eftermiddag har vi även en särskild drop in-mottagning för dig som identifierar dig som transperson eller är man som har sex med män.

Är du under 23 år kan du även söka dig till en ungdomsmottagning.

Vårdvalet

Vi ingår i vårdvalet vilket innebär att du som är från Skåne själv kan välja var du vill bli undersökt och behandlad för de flesta hud- och könssjukdomar.

Här kan du läsa mer om vårdvalet.

Ditt besök hos oss

Kom ihåg att ta med legitimation och eventuellt högkostnadskort eller frikort.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Tänk på att om du har bokat besök för provtagning från penis ska du inte kissa en timme före besöket.

Under

Du som har en bokad tid kan enkelt anmäla ditt besök via självincheckningsautomaten på mottagningen. Anmäl ditt besök 15 minuter innan bokad tid. Du kan även anmäla ditt besök i receptionen. 

Alla förstabesök hos oss är gratis. Om ditt besök rör klamydia, gonorré, syfilis, hiv eller hepatit som lyder under smittskyddslagen eller preventivmedelsrådgivning är det alltid gratis. Andra besök har efter första besöket en avgift som du betalar på plats. Du kan även få en faktura i handen eller skickad hem till dig. Då tillkommer en fakturavgift.

Efter besöket

Övrig information

HBTQ

Vi strävar efter att uppnå en trygg och säker sexuell hälsa för alla. Om du vill, berätta gärna för oss inför, under eller efter ditt besök om det finns något du tycker vi kan bli bättre på!

Transpersoner

Hos oss kan du som transperson välja vilket namn och pronomen vi ska använda om dig, oavsett juridiskt namn och kön. Informera oss gärna redan vid bokningen.

För transpersoner som har sex med män erbjuder vi snabbsvarstest för hiv (svar inom 20 min) inklusive provtagning av övriga sexuellt överförbara infektioner.

Om du som transperson inte har varit på cellprovtagning tidigare, eller det var längre än tre år sedan, kan du boka tid hos våra barnmorskor.

Kvinnor som har sex med kvinnor (KSK)

Du som är kvinna och har sex med kvinnor och inte varit på cellprovtagning tidigare, eller om det var längre än tre år sedan, kan boka tid hos våra barnmorskor.

Män som har sex med män (MSM)

Vi vaccinerar dig som har sex med män mot Hepatit B gratis. Hepatit B är en sexuellt överförd sjukdom som är särskilt vanlig bland män som har sex med män.

Vi erbjuder också snabbsvarstest för hiv (svar inom 20 minuter) inklusive provtagning av övriga sexuellt överförbara infektioner.

PrEP-behandling

Vi erbjuder förskrivning av PrEP. Om du upplever att du är i behov av PrEP-behandling kan du kontakta oss antingen via telefon eller 1177 vårdguidens e-tjänster. Det krävs en utredning hos någon av våra läkare innan behandling kan påbörjas.

Då efterfrågan är mycket stor just nu kommer vi att upprätta ett kösystem där väntetiden kan uppgå till några månader.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter