Hudmottagning centrum för sexuell hälsa Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn.

Hitta på plats

Du hittar oss på våningsplan 3.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att testas och behandlas för könssjukdomar. Det kan till exempel vara klamydia, gonorré, herpes och hiv. Här kan du även få stöd och råd om sexuell hälsa och preventivmedel. Du kan också få PrEP förskrivet.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Om du har symtom som du misstänker beror på en sexuellt överförbar sjukdom ringer du oss för att boka en tid. Är du under 23 år ska du däremot vända dig till en ungdomsmottagning.

Ungdomsmottagningarnas telefonnummer är 0770-252 500.

Du kan också kontakta en ungdomsmottagning online:

UM Skåne online

Du som inte har symtom kan boka tid via vår e-tjänst Boka tid direkt. Du som inte har symtom kan också beställa hemtest för klamydia och gonorré via e-tjänsten “Beställ klamydia- och gonorréhemtest”.

Via e-tjänsterna kan du också boka telefontid för behandling och kontaktspårning om du fått meddelande via 1177 att du har konstaterad klamydia. Du blir då uppringd på det nummer du angivit.

Via e-tjänsterna kan du även boka tid för preventivmedelsrådgivning. Patienter som vill komma i kontakt med sexolog eller kurator kan välja "Beställ tid för samtal" via våra e-tjänster.

Drop in-mottagning

I mån av tid har vi drop in på onsdagar klockan 14.00-15.30 för män som har sex med män och transpersoner utan symtom på könssjukdomar. Har du symtom så ring istället och boka en tid hos en doktor. Observera att vid drop in tas inga PrEP-prover.

Vårdvalet

Vi ingår i vårdvalet vilket innebär att du som är från Skåne själv kan välja var du vill bli undersökt och behandlad för de flesta hud- och könssjukdomar.

Här kan du läsa mer om vårdvalet

Ditt besök hos oss

Vid besök på mottagningen får närstående inte följa med eftersom vi värnar om en hög sekretess.

Kom ihåg att ta med legitimation som du visar upp när du blir inkallad.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Du med penis ska inte kissa en timme före besöket. Det är för att provet inte ska visa fel resultat.

Telefontid

Du får en telefontid när du bokar tid för behandling och kontaktspårning av konstaterad klamydia. Under telefonsamtalet får du veta om du även behöver få en tid för ett fysiskt besök på mottagningen.

Under

Kom i god tid till ditt bokade besök. Vi använder mobil självincheckning där du har fått ett sms innan besöket med en länk till att checka in via 1177 i din mobiltelefon. Du kan även checka in genom att scanna en QR-kod som finns på mottagningen. (Om du inte har en mobil kan du istället gå till receptionen och checka in.)

Alla förstabesök hos oss är gratis. Om ditt besök rör klamydia, gonorré, syfilis, hiv eller hepatit, som lyder under smittskyddslagen, är det alltid gratis. Även preventivmedelsrådgivning är gratis. Andra besök har efter första besöket en patientavgift som du betalar på plats. Du kan även få en faktura i handen eller skickad hem till dig. Då tillkommer en fakturaavgift.

HBTQ

Hos oss kan du som transperson välja vilket namn och pronomen vi ska använda om dig, oavsett juridiskt namn och kön. Informera oss gärna redan vid bokningen.

För transpersoner som har sex med män erbjuder vi snabbsvarstest för hiv (svar inom 20 min) inklusive provtagning av övriga sexuellt överförbara infektioner.

Om du som transperson inte har varit på cellprovtagning tidigare, eller det var längre än tre år sedan, kan du boka tid hos våra barnmorskor.

Du som är kvinna och har sex med kvinnor och inte varit på cellprovtagning tidigare, eller om det var längre än tre år sedan, kan boka tid hos våra barnmorskor.

Vi vaccinerar dig som har sex med män mot Hepatit B gratis. Hepatit B är en sexuellt överförd sjukdom som är särskilt vanlig bland män som har sex med män.

Vi erbjuder också snabbsvarstest för hiv (svar inom 20 minuter) inklusive provtagning av övriga sexuellt överförbara infektioner.

PrEP

Vi erbjuder förskrivning av PrEP som är en förebyggande hivbehandling. Om du upplever att du är i behov av PrEP kan du kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det krävs en utredning hos någon av våra läkare innan behandling kan påbörjas.

Då efterfrågan är mycket stor just nu har vi ett kösystem där väntetiden kan uppgå till 4-6 månader.

Om du har synpunkter på vården hos oss

Du kan lämna synpunkter på vården på flera olika sätt. Till exempel genom att kontakta mottagningen eller avdelningen där du fick vård eller behandling. På 1177.se kan du läsa om fler sätt att lämna synpunkter och vilket stöd du kan få.

Så lämnar du synpunkter eller klagomål på vården (1177.se)

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen


Hitta kontaktuppgifter till en mottagning (vard.skane.se)

Om tidsbokning med våra e-tjänster (1177.se)

Vad är det som saknas?

Skriv gärna till webbredaktionen och berätta vad som saknas eller hur du tycker att webbplatsen kan bli bättre.

Tänk på att:

  • Webbredaktionen inte kan svara på ditt meddelande. 
  • Du inte kan få hjälp med vårdärenden via webbredaktionen.
  • Inte ange några personuppgifter, som till exempel ditt namn eller mailadress.

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen


Hitta kontaktuppgifter till en mottagning (vard.skane.se)

Om tidsbokning med våra e-tjänster (1177.se)

Vad är det som saknas?

Skriv gärna till webbredaktionen och berätta vad som saknas eller hur du tycker att webbplatsen kan bli bättre.

Tänk på att:

  • Webbredaktionen inte kan svara på ditt meddelande. 
  • Du inte kan få hjälp med vårdärenden via webbredaktionen.
  • Inte ange några personuppgifter, som till exempel ditt namn eller mailadress.