I och med covid-19, får du inte följa med eller besöka någon som får vård hos oss. Du får däremot följa med eller besöka ditt barn om du inte har feber, hosta eller ont i halsen.

Intensivvårdsavdelning Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi tar hand om dig som behöver vård och övervakning dygnet runt när du har blivit akut och svårt sjuk, genomgått en stor operation eller skadat dig i en olycka. Det kan bland annat vara kritiska tillstånd som en blodförgiftning, hjärtstopp, problem att andas eller skador i och på kroppen. Ofta behöver man vara nedsövd och få vård i en respirator.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Vi försöker ge er närstående och andra patienter en lugn och trygg vårdmiljö. Vi har därför begränsat antalet besökare till två personer per gång. Ring och prata med personalen innan besöket så att det inte sammanträffar med undersökningar eller middagsvilan som våra patienter har mellan klockan 12.00 – 13.30.

Ta gärna med något personligt såsom foto, musik eller dylikt till din anhöriga.

På avdelningen har vi två anhörigrum där det finns möjlighet att ordna fika. Rummen kan behöva delas med andra besökare. Vi kan tyvärr inte erbjuda övernattning på avdelningen.

Telefonlinje för närstående till covid-19 patienter 

Har du en närstående som vårdas för covid-19 och känner dig orolig?  

Våra kuratorer kan svara på frågor, ge stöd och information om hur vården fungerar. Observera att kuratorerna inte kan besvara medicinska frågor. 

040-33 84 14  

Telefontider: måndag – fredag 09.00 till 12.00

En dag på avdelningen

Forskning bedrivs kontinuerligt vid enheten för att förbättra vården, både medicinskt och omvårdnadsmässigt. Du som anhörig kan bli tillfrågad om din närståendes deltagande i olika forskningsprojekt.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter