Intensivvårdsavdelning Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi vårdar personer som drabbats av svår sjukdom eller olycka som behöver avancerad övervakning och behandling samt omvårdnad för att återfå hälsa. Ibland kan det vara svårt att förmedla sig när man drabbats av sjukdom eller olycka och då är du som närstående viktig för att vi skall ge som bra vård som möjligt. Vi vårdar främst vuxna men ibland även barn. Vårdtiden varierar från några timmar till några veckor.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Vi försöker ge er närstående och andra patienter en lugn och trygg vårdmiljö. Vi har därför begränsat antalet besökare till två personer per gång. Ring och prata med personalen innan besöket så att det inte sammanträffar med undersökningar eller middagsvilan som våra patienter har mellan klockan 12.00 – 13.30.

Ta gärna med något personligt såsom foto, musik eller dylikt till din anhöriga.

På avdelningen har vi två anhörigrum där det finns möjlighet att ordna fika. Rummen kan behöva delas med andra besökare. Vi kan tyvärr inte erbjuda övernattning på avdelningen.

En dag på avdelningen

Forskning bedrivs kontinuerligt vid enheten för att förbättra vården, både medicinskt och omvårdnadsmässigt. Du som anhörig kan bli tillfrågad om din närståendes deltagande i olika forskningsprojekt.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter