Trycksårsmottagning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för behandling av trycksår eller bedömning av trycksår. Vi hjälper dig som vill förebygga trycksår, genom att ge råd och stöd kring tryckavlastande hjälpmedel.

Mottagningen riktar sig i första hand till dig som vårdas på Skånes universitetssjukhus eller i dess kranskommuner. Du blir remitterad till oss via din läkare.

Är du inskriven på Skånes universitetssjukhus kan vi komma direkt till den avdelningen du vårdas på. Om du bor i Malmö kan någon av våra sjuksköterskor göra ett hembesök hos dig. Du som bor utanför Malmö är välkommen att besöka vår mottagning.

Mottagningen bemannas av sjuksköterskor som har specialistkompetens inom trycksår.

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om dina sjukdomar och de besvär som ditt sår ger. Vi behöver därför en remiss från din ansvarige läkare.

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset särskilda kassor. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Kom ihåg att ta med legitimation.

Meddela oss i god tid om du behöver en tolk, så bokar vi det åt dig.

Före besöket

Gör ingen omläggning av såret precis före besöket då förbanden ger oss värdefull information om hur sårläkningen är just nu.

På mottagningen har vi taklyft och en extra bred brits. Tag med ditt eget lyftsegel vid behov av förflyttning med taklyft.

Under

Vi tar av förbanden och bedömer såret. Samtidigt ställer vi frågor om dina hjälpmedel och hur din vardag ser ut för att vi ska kunna skaffa oss en helhetsbild. Tillsammans kommer vi fram till vad som kan hjälpa såret till läkning och vilka förband som lämpar sig bäst. Vi lämnar sedan dessa förslag till din ansvarige läkare och den personal som framöver kommer att lägga om såret för fortsatt behandling. Vanligtvis tar besöket en timme.

Då vi är ett universitetssjukhus kan vi ha studenter närvarande vid våra bedömningar och ibland kan du få frågan om vi får dokumentera ditt sår med hjälp av fotografier. Detta är helt frivilligt. Fotografierna används i utbildande syfte.

Efter besöket

Oftast räcker det med ett besök men ibland behövs uppföljning.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter