Öppettider
- Mån-Ons 08.00-16.00
- Tors 08.00-12.00
Telefontider
- Tis 13.00-14.00
Till oss kommer du för att få en bedömning av om det är lämpligt att du kör bil, om du har varit med om en olycka eller har en sjukdom som påverkar hjärnan. Vi tar främst emot personer äldre än 55 år. Vi undersöker till exempel din uppmärksamhet och koncentration, och utgår från Transportstyrelsens krav för att få köra bil.
När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.
Du kan för närvarande inte skicka in egen vårdbegäran, tidigare kallad egenremiss, till oss.
På den här mottagningen får du som patient ha med dig en närstående vid besöket. Om du behöver ha mer än en person med dig på besöket, vänligen ring mottagningen i förväg för att stämma av.
Det går också bra att närstående deltar i besöket via röst- eller videosamtal på din egen telefon. Tänk på att andra personer inte hamnar i bild och visa hänsyn genom att ha samtalet på låg volym.
När vi har fått en remiss kontaktar vi dig och informerar dig om att vi behöver ditt medgivande till att ta del av journalhandlingar från annan vårdgivare, till exempel primärvården. Vi skickar därefter en blankett för detta.
När det är dags för din utredning hämtar vi information om din sjukdom eller skada från din journal, tidigare utredningar och resultat från synundersökning om det finns.
Du får gå igenom en neuropsykologisk undersökning som innebär testning av uppmärksamhet och minne, förmågan att ta in och bearbeta synintryck, mental flexibilitet och psykomotoriskt tempo.
Du får gärna ha en närstående med dig under besöket.
När undersökningen är klar görs en preliminär bedömning. I vissa tveksamma fall kan det även behövas en bedömning av den praktiska bilkörningen. Då anlitar vi en erfaren körskola i Malmö.
När hela utredningen är klar informeras du om resultatet och bedömningen. Vi skickar också remissvar till den som skickat remissen.
Du kan lämna synpunkter på vården på flera olika sätt. Till exempel genom att kontakta mottagningen eller avdelningen där du fick vård eller behandling. På 1177.se kan du läsa om fler sätt att lämna synpunkter och vilket stöd du kan få.