Plastikkirurgimottagning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Här får du hjälp med återskapande plastikkirurgi efter tumörsjukdomar, medfödda missbildningar och efter skador av olika slag.
Vi tar emot patienter från södra Sverige men även patienter utanför området som behöver högspecialiserad plastikkirurgi. Vi utför däremot inga skönhetsrelaterade ingrepp.
På mottagningen finns en operationsavdelning för så kallade polikliniska operationer. Det innebär att du opereras med lokalbedövning och får åka hem direkt efter ingreppet. Vi utför även operationer på vår dagkirurgiverksamhet som finns på plan 5. Här får du oftast gå hem samma dag.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via blanketten nedan.

Egenremiss till plastikkirurgi.

Mer information om egenremiss

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Använd 1777 Vårdguidens e-tjänster eller kontakta oss via telefon.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk till dig.

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset särskilda kassor. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Var vänlig undvik starka dofter av hänsyn till allergiker.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Under

Kom i god tid och anmäl ditt besök i receptionen.

Efter besöket

Vid hemgång får du information om uppföljning. En kallelse till ett eventuellt återbesök eller telefontid skickas hem till dig.

LKG-teamet

 • Vi hjälper barn med spalt

  Läpp-käk-gomspaltteamet samlar en rad olika specialiteter för att ge dig eller ditt barn bästa möjliga vård.

  Totalt träffar vi ungefär 40 barn om året från hela södra Sverige med varierande typer av spalt. Barnet träffar olika delar av LKG-teamet under hela sin behandling.

  Har ni via ultraljud fått veta att ert väntade barn har en spalt? Då är ni hjärtligt välkommen till oss för information. Barnmorskan som upptäcker spalten ska skicka en remiss till oss, sedan tar vi kontakt inom tre dagar. Ni kan också boka tid själva hos LKG-kooordinatorn.

  Teamet består av:

  • Plastikkirurg: den läkare som opererar barnet.
  • Käkortoped: är specialist på tänder och käkkirurgi och opererar käkspalten.
  • Ortodontisten: specialist på tandreglering.
  • Kuratorn: besöker någon gång under vårdtiden alla familjer som skall operera sitt barn för spalt.
  • Öronläkare: tittar på barnet innan operation om det föreligger öronproblem.
  • Logopeden: barnets tal- och språkutveckling följs av logoped. Vid behov inleds behandling.
  • Foniater: öronläkare med foniatrisk specialistkompetens (röst, tal och språk).
  • Barn- och ungdomsmedicinavdelning 1: avdelningen där barnet övernattar innan och efter operation.
  • LKG koordinator: Annika Uvemark 040-33 66 00

  Du kan läsa mer om LKG under "Sjukdomar och Diagnoser" samt "Undersökningar och behandlingar".

  • Att adoptera ett barn med spalt

   Om ni funderar på att adoptera ett barn med läpp-käk-gomspalt har ni möjlighet att ringa för konsultation hos vår LKG-koordinator. Skulle ni inte få svar på alla era frågor kan ni även boka tid för ett informationsbesök på barn- och ungdomsmedicinavdelning 1.

   Vi kan också hjälpa er med:

   • Intyg på behandlingsplan
   • Behandlingsstrategi för det enskilda barnet efter hemkomst
   • Samtalsstöd med kurator.
  • Coffee mornings och andra aktiviteter

   Familjer som har barn med spalt träffas och fikar tillsammans på Familjens hus i Malmö. Målet är att barn och föräldrar kan mötas och byta erfarenheter och umgås med andra familjer med erfarenhet av spalt.

   Är ni intresserade av att delta, eller kanske till och med vara med och arrangera? Anmäl ert intresse för framtida inbjudningar hos LKG-koordinatorn: Contact.

   Under "Nyheter" hittar ni aktuella träffar.

  • Forskning – Hjälp oss att utveckla LKG-vården

   Vi deltar i en internationell studie, TOPS, som riktar sig till små patienter med isolerad gomspalt. Syftet med studien är att klargöra vid vilken ålder plastiken av mjuka gommen ska göras för att få bästa möjliga talresultat.

   Föräldrar till barn med isolerad gomspalt erbjuds att delta i studien, deltagandet är helt frivilligt. Barn som är med i studien kommer att randomiseras till att opereras antingen vid sex månaders ålder eller vid en års ålder. Operationstekniken är densamma oberoende av om man är med i studien eller inte. Studien avslutas vid fem års ålder då talet bedöms.

   Förutom tal kommer även hörsel, genetik, utveckling och tillväxt att bedömas.

   Förkortningen TOPS står för Timing Of Primary Surgery for cleft palate. Studien är finansierad av National Institute of Health. Alla LKG-centrum i Sverige, flera i Storbritannien och ett stort LKG-center i Brasilien deltar i TOPS-studien.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter