Barnhjärtcentrum avdelning 67 Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Här vårdas barn och ungdomar med hjärtsjukdomar och vissa lungsjukdomar. Även barn och ungdomar i behov av hjälphjärta eller hjärttransplantation vårdas här. Det handlar främst om för vård före och efter hjärtoperation, behandling av hjärtsvikt, rytmrubbningar och hjärtmuskelsjukdomar. Vi tar emot barn och ungdomar upp till 18 år.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Vi har fria besökstider. Syskon, närstående och andra besökare är mycket välkomna och får komma om de är friska och ej varit i kontakt med smittsamma sjukdomar (exempelvis maginfluensa och vattkoppor). Föräldrar kan ringa oss vilken tid på dygnet som helst.

En dag på avdelningen

Rond med läkare, sjuksköterska och barnsjuksköterska genomförs under förmiddagen därefter får ni information om och besked på eventuella provtagningar och undersökningar. Frukost, lunch och kvällsmat serveras när det passar. Under vårdtiden får alltid en förälder eller närstående sova tillsammans med barnet. För övriga familjen finns boende på sjukhusområdet.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter