Arbetsprov

Under ett arbetsprov undersöker vi ditt hjärta och mäter blodtryck medan du cyklar på en motionscykel.

Undersökningen tar ungefär en timme med förberedelser. Den fysiska övningen tar ungefär tio minuter.

Undersökningen kräver att du kan cykla. Om du inte kan cykla på en motionscykel eller har några övriga frågor kontakta avdelningen.

Inför undersökningen ska du:

  • ta med dig skor och byxor som är bekväma att cykla i. Du kommer att få ta av dig på överkroppen för att vi ska kunna fästa EKG-elektroderna. På avdelningen finns även särskilda undersökningsvästar för dig som inte önskar vara bar på överkroppen under undersökningen.

  • undvika att smörja dig med hudkräm då EKG-elektroderna kan få svårt att fästa på huden

  • äta som vanligt innan du kommer hit

  • ta med dig en lista över mediciner som du tar. Det kan finnas vissa mediciner som inte ska tas inför undersökningen, dessa står i så fall angivna i din kallelse.

Kontakta avdelningen före ditt besök om du av någon anledning inte kan cykla eller har feber, halsont eller någon annan infektion.

Har du behov av tolk, vänligen kontakta avdelningen innan ditt besök.

Vid undersökningen fäster vi EKG-elektroder på bröst, armar och ben. Vi mäter blodtrycket både före, under och efter cyklingen.

Cyklingen börjar med ett lätt motstånd som sedan blir tyngre. Du uppmanas cykla så länge du orkar och det är viktigt för undersökningen att du utför en maximal fysisk ansträngning.

Efteråt finns möjlighet att duscha. Resultatet av undersökningen skickas till läkaren som remitterat dig till undersökningen.

Bild från ett arbetsprov
Arbetsprov på Skånes universitetssjukhus

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter