Barn- och ungdomsmedicinavdelning 2 Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Här behandlas barn och ungdomar upp till 18 år med infektioner som kräver vård på sjukhus. För att förhindra smittspridning vårdas barnet eller ungdomen oftast på eget rum tillsammans med vårdnadshavare.
Avdelningen har även ett rum med två vårdplatser där sjukvårdspersonal ständigt är närvarande.

Du kommer oftast till oss från Barn- och ungdomsakutmottagningen.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Det är fria besökstider men efter klockan 19.00 ser vi helst att bara vårdnadshavare är kvar. Prata alltid med en sjuksköterska innan barnets syskon kommer på besök. Syskonet kan både riskera att smittas och att sprida enklare smitta vidare, till exempel en förkylning. En enkel smitta kan vara allvarlig för ett barn eller ungdom med ett nedsatt immunförsvar.

En dag på avdelningen

Under tiden du vårdas hos oss görs undersökningar och provtagningar. Rond, med läkare, sjuksköterska och barnsköterska, genomförs både under förmiddagen och på eftermiddagen och då får ni information om fortsatt planering för din vård.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter