Akutmottagning barn och ungdom Malmö

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Malmö. Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången). På hållplats Tandvårdshögskolan kan du lätt byta från stadsbuss till linje 99 sjukhusbussen och stiga av på hållplats Sus Akuten. Bussen är gratis.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Ring 112 vid livshotande tillstånd.

Till oss kommer barn och unga som ännu inte har fyllt 18 år som blivit akut sjuka eller råkat ut för en allvarlig olycka eller skada. Om du tror att ditt barn har skador i skelett och leder, ska ni istället söka vård på akutmottagningen för vuxna i Malmö.

Ring gärna 1177 före ditt besök. De hjälper dig att bedöma ditt barns tillstånd och hänvisar er rätt.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Ni får träffa en sjuksköterska. Sjuksköterskan gör en första bedömning av barnets hälsotillstånd och utifrån bedömningen avgörs om ditt barn snabbt behöver träffa en läkare. Vissa tillstånd kräver att barnet omedelbart behöver vård på akutmottagningen, andra mindre akuta tillstånd kan få vänta eller hänvisas till vårdcentral eller få råd om egenvård.

Vid besöket ges information om eventuell uppföljning. En kallelse för återbesök skickas då hem till er.

Barn och covid-19

Barn blir vanligtvis inte svårt sjuka i covid-19.
Även om ditt barn har mild förkylning, feber, hosta så är det bästa för barnet att vara hemma. Se 1177.se för allmänna råd kring Corona och när man bör söka sjukvård för barn.

Ditt besök hos oss

Vi måste tyvärr begränsa antalet besökare på akutmottagningen. Därför får endast en förälder följa med barnet och helst inga syskon (endast i undantagsfall).

Om du eller ditt barn har förkylningssymptom, meddela detta i samband med inskrivning så att vi kan ta hand om er på bästa sätt.  

Har du nyligen varit utomlands? Då ska du meddela detta till oss innan eller vid ditt besök.

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?