Barn- och ungdomsmedicinmottagning Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som är under 18 år för undersökning, utredning och behandling av sjukdomar och tillstånd som kräver specialistvård.

Det kan till exempel vara lungsjukdomar, hormonsjukdomar, nedsatt immunförsvar, ämnesomsättningssjukdomar, njursjukdomar, barnreumatism, neurologiska sjukdomar eller leukemi.

I de fall det behövs göras längre undersökningar eller behandlingar kan du behöva komma till vår dagvård.

E-tjänster

Ditt besök hos oss

Före besöket

Ditt barn och du som ungdom kommer till oss på remiss från en annan vårdgivare, till exempel en läkare på vårdcentralen eller bvc.

Efter besöket

Vid besöket ges information om eventuell uppföljning. En kallelse för återbesök skickas då hem till er.

Vi som jobbar här

Här arbetar läkare, specialistsjuksköterskor, barnsköterskor, dietister, kuratorer, psykologer, sjukgymnaster och medicinska sekreterare.

Det finns möjlighet för både barn- och förälder att träffa kurator eller psykolog. Vid behov av kontakt med kurator eller psykolog kan du fråga sjukvårdspersonalen. 

Vårt team med dietister hjälper barn genom att ge kostråd utifrån varje barns eller ungdoms speciella behov.

Sjukgymnasterna träffar barn och ungdomar som av olika anledningar behöver hjälp att vara aktiva. 

Arbetsterapeuten bedömer vad barnet eller ungdomen klarar av i sitt dagliga liv; i hemmet, i förskolan/skolan och på fritiden. Genom olika aktiviteter tränar arbetsterapeuten förmågan till självständighet.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter