Möjligt för fler närstående att besöka sjukhuset

Det generella besöksförbudet på sjukhusen i Skåne har hävts. Det innebär inte att det är fritt fram för närstående att besöka vårdavdelningar eller följa med på mottagningsbesök.

Den nya huvudregeln blir en närstående per patient.

När du besöker sjukhuset är det viktigt att du:

  • är helt symtomfri
  • håller fysiskt avstånd till personer runt omkring dig
  • håller god handhygien

Det är också viktigt att du bara vistas i lokalerna om du är patient eller närstående. Varje patient får ha med sig en närstående in på sjukhuset.

Även om en mottagning inte kan låta närstående följa med till mottagning är det tillåtet för dig som patient att ha kontakt med din närstående under besöket genom att ringa på din telefon. Tänk på att du även kan ha videosamtal med din närstående.

På varje mottagning och avdelning kan det finnas särskilda besöksrestriktioner.

På vard.skane.se kan du se vilka besöksmöjligheter som finns på den mottagning eller avdelning du ska till.

Alla mottagningar och avdelningar

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter