I och med covid-19, får du inte följa med eller besöka någon som får vård hos oss. Du får däremot följa med eller besöka ditt barn om du inte har feber, hosta eller ont i halsen.

Thoraxavdelning intensivvård Lund

Hitta hit

Avdelningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi tar hand om dig som har opererat hjärtat, lungorna eller bröstkorgen eller som har gjort en transplantation. Hit kommer också du som har fått en konstgjord lunga. Hos oss får du vård tills du kan flyttas till en vanlig vårdavdelning.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Prata med ansvarig sjuksköterska innan ni kommer för att undvika att besöket sammanträffar med undersökningar. Vi ber er att begränsa antalet besökare till två personer åt gången, för att ge våra patienter lugn och ro.

Ta gärna med personliga saker som din närstående tycker om, till exempel tvål, deodorant eller musik.

På avdelningen finns ett anhörigrum, där det finns möjlighet att ordna fika. Rummet kan behöva delas med andra besökare. Vi kan tyvärr inte erbjuda övernattning på avdelningen.

Uppföljningsteamet

För dig som har vårdats på avdelningen i mer än fem dygn skriver vi dagbok och tar foton i vårdmiljön, för att du efteråt ska få en tydligare bild av händelseförloppet på sjukhuset. Du blir dessutom inbjuden till ett återbesök hos oss cirka två månader efter utskrivningen.

Det är vanligt att man som intensivvårdspatient inte minns så mycket av vårdtiden. Minnesbilderna kan också vara overkliga eller oklara. Därför hoppas och tror vi att uppföljningsteamets arbete kan vara till hjälp.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter