Telefontider
- Mån-Ons 09.00-10.00 13.00-14.00
- Tors 13.00-14.00
- Fre 09.00-10.00
Med anledning av en vattenläcka som uppstod under måndagen har verksamheten i Blocket på Entrégatan 7 Lund påverkats. Läckan är nu stoppad men vissa mottagningar påverkas fortfarande. Om du har frågor kring ditt planerade besök idag den 28 mars ber vi dig att kontakta din mottagning.
Mer information
Till oss kommer du för att undersökas och behandlas för en sjukdom eller funktionsnedsättning i talorganen, gommen och nedre delen av svalget. Det kan till exempel vara belastnings- eller yrkesrelaterade röstbesvär, polyper, cystor, svullnader på stämvecken eller i struphuvudet, förlamningar i stämvecken eller problem att svälja.
Vi ger även injektioner i stämveck och närliggande muskler. Du kommer också hit om du har cancer i stämbanden.
När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.
Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egen vårdbegäran, via våra e-tjänster.
På den här mottagningen får du som patient ha med dig en närstående vid besöket. Om du behöver ha mer än en person med dig på besöket, vänligen ring mottagningen i förväg för att stämma av.
Det går också bra att närstående deltar i besöket via röst- eller videosamtal på din telefon. När ni har videosamtal är det viktigt att andra personer inte hamnar i bild. Tänk också på att visa hänsyn till de runt omkring dig genom att ha samtalet på låg volym.
Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.
Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.
På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset en särskild kassa. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.
Du kan lämna synpunkter på vården på flera olika sätt. Till exempel genom att kontakta mottagningen eller avdelningen där du fick vård eller behandling. På 1177.se kan du läsa om fler sätt att lämna synpunkter och vilket stöd du kan få.