Neurokirurgiavdelning intensivvård Lund

Hitta hit

Avdelningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Här vårdas främst du som fått en svår skall- eller ryggskada. De vanligaste diagnoserna är hjärnblödningar, tumörsjukdomar och skador efter fall- eller trafikolyckor. Många av våra patienter vårdas nedsövda, ibland under flera veckor.

Vi har även en enhet där du vårdas efter en planerad operation i upp till ett dygn, innan du skrivs ut till en annan vårdavdelning eller kan lämna sjukhuset.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Besök sker efter överenskommelse med personalen. Undvik besök klockan 13.00-16.00, då vi vill låta våra patienter vila. Vi ber er att begränsa antalet besökare på rummet till högst två personer.

Dagbok

Om du har varit inlagd på avdelningen i mer än 48 timmar, eller vårdats för subarachnoidal hjärnblödning, kommer du att få en dagbok med dig efter vårdtiden. Dagboken skrivs av all personal som vårdar dig och är till för att fylla i de dagar som du inte själv minns.

3-6 månader efter en subarachnoidalblödning är du välkommen att göra att återbesök på avdelningen. Då går vi igenom tiden hos oss och du kan ställa frågor om bland annat dagboksanteckningarna eller ge feedback på vården.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter