Neurokirurgimottagning Lund

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som har en sjukdom eller skada i hjärna eller ryggmärg, som kräver specialistbedömning.

Du som tidigare har genomgått en neurokirurgisk operation eller behandling i Lund kommer till oss för uppföljning och kontroll.

Vi tar emot både barn och vuxna patienter från hela södra Sverige.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Vårt mål är att svara på remisser inom tre arbetsdagar. Läkaren gör en medicinsk bedömning utifrån vad som står i remissen och tittar på dina röntgenbilder. I vissa fall tar denna bedömning längre tid, till exempel om en specifik läkare måste göra bedömningen.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via våra e-tjänster.

Egenremiss via 1177 Vårdguidens e-tjänster

Information om egenremisser

Ditt besök hos oss

Väntetiden för ett nybesök kan variera, beroende på dina symtom och din diagnos. Du får dock ett besök hos oss inom vårdgarantins 90 dagar. Medan du väntar är det den läkare som skrev remissen som ansvarar för att du får den vård du behöver.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Under

Ett läkarbesök på mottagningen tar 30-60 minuter. Återbesök är ofta kortare.

Efter besöket

Om du väntar på ett återbesök, och har frågor eller upplever besvär kopplat till din behandling, så är du välkommen att kontakta oss.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter