Lungavdelning dagvård Lund

Hitta hit

Avdelningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Här vårdar vi dig som har lungcancer, cystisk fibros eller är aktuell för en lungtransplantation. Du kommer till avdelningen för undersökning och behandling, och besöket kan vara från 30 minuter upp till hela dagar.

Du som har lungcancer kommer främst till avdelningen för att behandlas med cytostatika, som ges antingen som dropp eller tabletter.

För dig som har cystisk fibros lägger vi stor vikt på andningsgymnastik tillsammans med våra sjukgymnaster.

Om du är aktuell för lungtransplantation kommer du till oss för utredningen, som består av läkarbedömning och en rad olika undersökningar under flera dagar. Du som har fått nya lungor kommer senare tillbaka till oss för kontroller. Vi tar emot patienter inom transplantation från hela södra Sverige samt Stockholmsområdet.

E-tjänster

Vi som jobbar här

På avdelningen arbetar bland annat läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter