Infektionsmottagning Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi tar emot dig som har en infektionssjukdom som blodsmitta, tuberkulos, hepatit, immunbrist, tropiska sjukdomar eller HIV. Är du bärare av multiresistenta bakterier (MRB) är det hos oss du får information om fortsatt vård och behandling.

Vi har även en akutverksamhet på helgfria vardagar mellan kl: 08.00 – 24.00 för dig som har en akut infektionssjukdom. Övrig tid vänd dig till närmaste akutmottagning. Ring alltid 1177 för sjukvårdsrådgivning innan du söker akut hos oss.   

Vi har drop-in tider till vår sprutbytesmottagning och för dig som vill göra ett HIV-test.
Hos oss kan du som är inskriven i Region Skånes sprututbytesprogram få Naloxon utskrivet. Naloxon är ett läkemedel som kan rädda livet på någon som tagit en överdos. Du får också en kort utbildning i hur läkemedlet fungerar.

För dig som ska ut och resa har vi tidsbeställd vaccination varje tisdag eftermiddag. Ring 046-17 11 25 för tidbokning.

Vid vaccinationsfrågor gå in på 1177.se, kontakta din vårdcentral eller ring 1177.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Drop in för sprutbyte
måndag-torsdag: 08.00 - 15.00
fredag: 08.00 - 12.00

Åldersgräns 18 år

Drop in för HIV-test
måndag-fredag: 11.00 - 12.00

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter