Hon prisas för sitt arbete med "Sjukhus hemma"

Linn Kennedy har tilldelats Svensk internmedicinsk förenings stora pris 2024.
Linn Kennedy, specialistläkare inom internmedicin på Skånes universitetssjukhus, har tilldelats Svensk internmedicinsk förenings stora pris 2024. Hon prisas för sitt innovativa arbete med ”Sjukhus hemma” – en vårdmodell som erbjuder utvalda patienter på Skånes universitetssjukhus att få akut sjukhusvård i hemmet.

– Jag känner mig både stolt och glad över att få priset. Vi är såklart många som har arbetat under lång tid för att lyckas, kommenterar Linn Kennedy. 

Sedan starten 2021 har omkring 2 000 patienter fått akut sjukhusvård i hemmet. Varje dag får ett 30-tal patienter möjlighet att få specialiserad sjukhusvård i hemmet i stället för att vara inlagda på sjukhuset.

– Det är både dumt och onödigt dyrt att vårda alla patienter på sjukhuset. Jag tycker att den vård som kan, ska bedrivas i hemmet. Och det är ett erbjudande som uppskattas otroligt mycket av våra patienter.

Finns i Malmö och Lund

”Sjukhus hemma” startade i Malmö och har nu även införts i Lund.

– Förutom att patienterna blir mer nöjda, är vårdformen billigare och frigör fler vårdplatser på sjukhuset, säger Linn Kennedy.

Sjukhus hemma