I och med covid-19, får du inte följa med eller besöka någon som får vård hos oss. Du får däremot följa med eller besöka ditt barn om du inte har feber, hosta eller ont i halsen.

Intensivvårdsavdelning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till hållplats Tandvårdshögskolan. Närmaste busshållplats därefter är Södervärn. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången). På hållplats Tandvårdshögskolan kan du lätt byta från stadsbuss till linje 99 sjukhusbussen och stiga av på hållplats Sus Mitt. Bussen är gratis.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi tar hand om dig som behöver vård och övervakning dygnet runt när du har blivit akut och svårt sjuk, genomgått en stor operation eller skadat dig i en olycka. Det kan bland annat vara kritiska tillstånd som en blodförgiftning, hjärtstopp, problem att andas eller skador i och på kroppen. Ofta behöver man vara nedsövd och få vård i en respirator.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Vi försöker ge närstående och patienter en lugn och trygg vårdmiljö. Vi har därför begränsat antalet besökare till två personer per gång. Mellan klockan 13.00 och 14.30 brukar patienterna vila och vi ser helst att du undviker att komma under denna tid. Övrig tid har vi fria besökstider men det är bra om du pratar med ansvarig personal om vad som passar bäst för din anhöriga.  

Ta gärna med personliga tillhörigheter som musik eller foton till din anhöriga.

På avdelningen finns ett anhörigrum som du delar med andra anhöriga. Vi kan tyvärr inte erbjuda övernattning på avdelningen. 

Telefonlinje för närstående till covid-19 patienter 

Har du en närstående som vårdas för covid-19 och känner dig orolig?  

Våra kuratorer kan svara på frågor, ge stöd och information om hur vården fungerar. Observera att kuratorerna inte kan besvara medicinska frågor. 

040-33 84 14  

Telefontider: måndag – fredag 09.00 till 12.00

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter