Barn- och ungdomsmedicinavdelning 64 Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Till oss kommer barn och unga som ännu inte har fyllt 18 år för att behandlas för blodsjukdomar eller cancer. Här får ni vård under en eller flera dagar, och ibland kan du i stället få vård på ett sjukhus närmare där du bor. Vi hjälper även till att informera skolan om barnets sjukdom, och stöttar även syskon till barnet.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Många barn som vårdas på avdelningen är infektionskänsliga. Syskon, närstående och andra besökare är mycket välkomna och får komma om de är friska. Om du nyligen haft till exempel maginfluensa eller vattkoppor ber vi dig vänta med att besöka en närstående på avdelningen. 

Utöver den person som vistas hos det inneliggande barnet begränsas antalet besökare till två åt gången. En förälder har alltid möjlighet att övernatta hos barnet.

Kuratorn finns som ett samtalsstöd och förmedlar kontakt med psykolog. Kuratorn hjälper dig även med vilka ersättningar du har rätt till, när ditt barn blir sjukt. Meddela personalen på avdelningen att du vill ha kontakt med kuratorn.

En dag på avdelningen

Vi kontrollerar vikt och temperatur på morgonen för patienter som sover över på avdelningen. Under förmiddagen besöker vårdpersonalen dig som patient och berättar om eventuella provtagningar, undersökningar och behandlingar som behöver göras. 

Det finns möjlighet för barn att delta i lekterapins verksamhet och barn i skolåldern kan även besöka sjukhusskolan. Om barnet av olika anledningar inte kan besöka lekterapin eller sjukhusskolan kan barnen få besök på avdelningen istället.

Efter klockan 18.00 önskar en del familjer med mindre barn att komma till ro inför natten så tänk därför på att visa hänsyn till varandra.

  • Frukost serveras mellan cirka 08.00-09.30
  • Lunch cirka 12.00
  • Mellanmål cirka 15.00
  • Kvällsmat cirka 17.00

Du som besöker dagvården får mat på avdelningen om besöket varar mer än fyra timmar. Om du bor på Patienthotellet eller Ronald McDonald hus, äter du där.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter