I och med covid-19, får du inte följa med eller besöka någon som får vård hos oss. Du får däremot följa med eller besöka ditt barn om du inte har feber, hosta eller ont i halsen.

Akutavdelning kirurgi Lund

Hitta hit

Avdelningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi tar hand om dig som har varit med om en svårare olycka eller som har besvär i mag- och tarmkanalen. Du kommer oftast hit från akutmottagningen och får, efter att ha observerats, veta om du behöver mer vård på en annan avdelning eller om du kan åka hem.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Besökstid 09.00-20.00 eller efter överenskommelse med sjuksköterska. Av respekt för medpatienter gäller max två besökare per patient och tillfälle.

Ta inte med blommor och använd inte produkter med stark doft av hänsyn till personer som är känsliga för starka dofter.

En dag på avdelningen

  • 08.00-09.00 Frukost
  • 12.00-13.00 Lunch
  • 16.45-17.30 Middag

Rond sker under förmiddagen på vardagar, då får du träffa en läkare.

Kaffe, te och kalla drycker finns i dagrummet. Mellanmål serveras eftermiddag och kväll. Tiderna för måltiderna är ungefärliga.

När du är inneliggande är det extra viktigt att tänka på handhygien för att
hindra smittspridning mellan patienterna. Anvisningar om hur du sköter din  handhygien finns uppsatta på toaletterna. Ha gärna med egna toalettartiklar att använda under vårdtiden.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter