Hud- och könssjukvård

Vi är specialister på alla typer av hud- och könsrelaterade sjukdomar. Verksamheten sker delvis inom ramen för vårdvalet, delvis inom den högspecialiserade vården.

Hudsjukvården på Sus omfattar vårdvalsmottagningar i både Malmö och Lund, samt särskild specialistverksamhet och dagvård. På mottagningarna finns experter på hudtumörer, psoriasis, eksem/allergi, bensår, extrem svettning och könssjukdomar.

Vi har ljus- och badbehandling i båda städer. Inom tumörverksamheten finns en omfattande operationsverksamhet som även omfattar hudtransplantationer och så kallad Mohs kirurgi vid större respektive mer svåravgränsade hudtumörer.

Hudsjukdomar kopplade till arbetslivet hanteras på Hudmottagning yrkes- och miljödermatologi i Malmö. Vår verksamhet kring sexuellt överförbara sjukdomar är centrerad till Hudmottagning Centrum för sexuell hälsa i Malmö och Hudmottagning genitala sjukdomar i Lund.

Vi tar hand om patienter från hela Skåne, Blekinge, Kronoberg och delar av Halland.

Inom hudsjukvården arbetar totalt cirka 150 personer.

Vi ingår i verksamhetsområde endokrin hud reproduktion ögon. Verksamhetschef är Sten Kjellström.

Forskning

Vår forskning inom dermatologi och venereologi är framstående. Vi driver till exempelvis flera projekt avseende eksem, kontaktallergi, psoriasis, hudtumörer med mera.

Vi utbyter erfarenheter och kunskap med andra mottagningar från hela världen i olika nätverk.

Läs mer om vår forskning på Lunds universitets hemsida.

Utbildning

En stor och viktig del av vår verksamhet är utbildning. Vi tar emot studenter från alla vårdutbildningar och på alla nivåer, från grundutbildning till specialistnivå.

Student på Sus

Din utveckling på Sus

Jobba hos oss

Hudsjukvården välkomnar såväl nyutbildade som erfarna inom alla professioner. Vi har en bred verksamhet med många möjligheter till specialisering vilket gör arbetet utvecklande, utmanande och lärorikt för alla.

Jobba på Sus

Lediga tjänster just nu

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter