Barnsjukvården i Malmö knyts samman i nyrenoverade lokaler

När de nya lokalerna invigdes fanns Maria Nilsson, medicinsk sekreterare, Vanja Vovk, barnsjuksköterska, och Johanna Senften, dietist, i vimlet.
Barn- och ungdomssjukvården i Malmö har under många år varit utspridd med långa avstånd på sjukhusområdet. Nu flyttar en stor del av mottagningarna, all dagvård och administration till samma byggnad som lekterapin och barn - och ungdomsavdelning 1. All verksamhet koncentreras därmed till norra sjukhusområdet.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en mer sammanhållen vård till våra yngsta patienter i lokaler som är anpassade för dem och med möjlighet till lekterapi för fler, säger Helena Elding Larsson, verksamhetschef för barnmedicin på Skånes universitetssjukhus. 

Högspecialiserad vård

Barn- och ungdomssjukvården är en del av den högspecialiserade vården och tar emot svårt sjuka barn från stora delar av landet. Verksamheterna har länge önskat att ha närmare till varandra och efter år av planering blir det nu verklighet när stora delar av öppenvårdsmottagningarna flyttar in på Jan Waldenströms gata 18. Där finns både slutenvårdsavdelning och lekterapi sedan tidigare. 

– Det blir en vinst för oss alla när patienter och medarbetare får nära till alla delar i barnverksamheten. Vi får också närmare till viktiga samarbetspartners som röntgen, narkos och intensivvård som utgör en väsentlig del i barnens vård, säger Helena Elding Larsson.