Onkologiavdelning 87 Lund

Hitta hit

Avdelningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta

Telefon- och besökstider

Hos oss behandlas du i första hand för maligna lymfom (tumörer som uppstår i lymfsystemet) och sarkom. Det vill säga cancer som utgår från kroppens vävnader så som skelett, brosk, bindväv eller muskler.

Avdelningen utför behandlingar med cellgifter (cytostatika) samt behandlingar av infektioner och andra komplikationer som är resultat av ovan nämnda behandlingar.

Du som får strålbehandling kan också vara inneliggande hos oss.

För besökare och anhöriga

På grund av infektionskänsliga patienter ska du inte besöka avdelningen om du är, eller nyligen varit förkyld.

Vi har fria besökstider, men tänk på att alltid visa hänsyn till medpatienter.

Ta inte med blommor och undvik starka dofter av hänsyn till personer som är allergiska.

Vi som jobbar här

Vi som arbetar här är sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och sekreterare. Kurator och sjukgymnast  kommer till avdelningen regelbundet.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter