Cancerrehabiliteringsmottagning Lund

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att rehabiliteras och få stöd medan du behandlas, vårdas eller följs upp för cancer. Här får du hjälp om du har fysiska besvär, oro eller nedstämdhet, så att du kan komma tillbaka till arbetet och få en fungerande vardag. Du kan även få träningsrådgivning och sexualrådgivning.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egen vårdbegäran, via våra e-tjänster.

Vi tar emot även cancerpatient från andra mottagningar där cancerrehabiliteringen inte räcker till. Då kan du be läkare på mottagningen att skriva en remiss till oss för en utredning om dina rehabiliteringsbehov. Då får du också en plan för rehabiliteringsinsatser som kan vara till hjälp för dig.

Ditt besök hos oss

Just nu får du inte ta med någon till ditt besök hos oss. Det är för att minska smittspridningen av det nya coronaviruset och covid-19. I vissa fall kan din närstående istället vara med via telefon eller video. Ibland kan vi göra undantag från besöksförbudet, till exempel för en vårdnadshavare utan symtom.

Om covid-19 och besöksförbudet

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Under

Du rehabiliteras både själv och i grupp. Tillsammans planerar vi din rehabilitering, som utgår från dina behov och förutsättningar. Du kan också få information om vad du kan få för praktiskt och ekonomiskt stöd medan du är sjuk.

Besök på Samtalsmottagningen

 • Remiss - Din läkare på din vårdcentral skickar en remiss till oss
 • Telefonkontakt - Efter vi fått in remiss från din läkare ringer vi upp dig inom tre arbetsdagar och bokar ett besök med dig på samtalsmottagningen
 • Kartläggning - Besöket för kartläggning tar en och en halv timme och vi går tillsammans igenom din situation och gör en rehabiliteringsplan
 • Åtgärdsplan och rekommendationer - Din rehabiliteringsplan som du genomför på mottagningen kan innehålla olika aktiviteter och åtgärder såsom: grupprogram, samtalskontakt, besök hos fysioterapeut, egenvård eller uppföljning på vårdcentral

Besök på Fysioterapimottagningen

 • Remiss - Din läkare på din vårdcentral skickar en remiss till oss
 • Kontakt - Efter vi fått in remiss från din läkare skickar vi inom tre arbetsdagar en tid till en föreläsning: "Gruppinformation om fysisk aktivitet vid cancersjukdom" 
 • Föreläsning - Under föreläsningen får du vid behov även möjlighet till kortare konsultation och planering
 • Behandling - Efter föreläsningen kan du prova på gruppträning, t.ex. mediyoga, bassäng och styrketräning och/eller individuell rådgivning

Besök på Lymfödemmottagningen

 • Remiss - Din läkare på din vårdcentral skickar en remiss till oss
 • Telefonkontakt - Efter vi fått in remiss från din läkare ringer vi upp dig inom tre arbetsdagar och bokar ett besök för bedömning och behandling
 • Bedömning och behandling - besöket tar mellan en till två timmar

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter