Lungmottagning transplantation Lund

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för utredning inför en eventuell lungtransplantation. Här gör vi läkarbedömningar och en rad olika undersökningar under flera dagar för att se om du kan bli aktuell för transplantation.

Du som har fått nya lungor kommer senare tillbaka till oss för kontroller. Vi tar emot patienter inom transplantation från hela södra Sverige samt en del av Stockholmsområdet.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi få genom att en läkare skriver en remiss till oss.

Vi tar emot dig på remiss från olika lungmottagningar och i somliga fall infektionsmottagningar eller hjärtmottagningar.

Ditt besök hos oss

Vid första besöket görs en bedömning av läkare, fysioterapeut och sjuksköterska. De utreder om du kan vara en lämplig kandidat för en lungtransplantationsutredning.

Om du blir aktuell för en lungtransplantationsutredning kommer du att bli inskriven på Patienthotellet i Lund under en vecka. Då görs många olika undersökningar och du får mycket information kring lungtransplantation. Blir du aktuell för en transplantation diskuterar vi ditt fall på en transplantationskonferens och du blir därefter uppsatt på väntelista.

Efter en lungtransplantation kommer du på täta kontroller som efter hand kan glesas ut.

På den här mottagningen får du som patient ha med dig en närstående vid besöket.

Det är viktigt att du som närstående:  

  • är helt symtomfri
  • håller god handhygien 
  • håller fysiskt avstånd till andra personer på mottagningen.

Du kan inte besöka mottagningen om du delar hushåll med någon som har covid-19. 

Det går naturligtvis också bra att närstående deltar i besöket via telefon eller videosamtal.  När ni har videosamtal är det viktigt att andra personer inte hamnar i bild. Tänk också på att visa hänsyn till de runt omkring dig genom att ha samtalet på låg volym.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter