Gynekologimottagning akut Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Hit kommer du som har akuta gynekologiska besvär och du som är gravid fram till vecka 22 med akuta graviditetsrelaterade besvär.

Om du har gynekologiska besvär och är i graviditetsvecka 22, eller senare, hänvisar vi dig under dagtid till specialistmödrahälsovårdsmottagningen i Lund och under kvällstid till förlossningsavdelningen i Lund.

Vi utför även en gynekologisk undersökning, provtagning och spårsäkring för dig som utsatts för våldtäkt och sexuellt övergrepp.

Har du frågor kring sexuellt överförbara sjukdomar hänvisar vi dig till Hudmottagningen i Lund.

Så söker du vård hos oss

Du kan komma till oss dygnet runt, alla veckans dagar. På kvällar, nätter och helger kan du dock bli hänvisad att söka vård under dagtid- eller hos annan vårdgivare, beroende på hur allvarligt ditt tillstånd bedöms vara.

Det händer att vi måste hänvisa dig som söker vård till Gynekologimottagning akut Malmö.
Då resurserna i Malmö är begränsade prioriteras de mest akuta patienterna med exempelvis stora blödningar, feber eller svåra smärtor. Övriga patienter hänvisas till att söka till den gynekologiska akutmottagningen i Lund påföljande morgon.

Ring gärna 1177 för rådgivning före ditt besök. De hjälper dig att bedöma ditt tillstånd och hänvisar dig till rätt vårdgivare. 

Ditt besök hos oss

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

Under besöket

När du kommer till oss får du träffa en sjuksköterska som avgör om du behöver undersökas av en läkare. Du kan behöva vänta en stund eftersom det kan finnas andra patienter med mer akuta problem. Säg till oss om dina besvär plötsligt skulle öka eller kännas värre.

En läkare eller sjuksköterska hjälper dig och ger dig rådgivning, undersöker dig och pratar med dig om dina besvär.

Vi som jobbar här

Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor och barnmorskor.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.