Hudmottagning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången). På hållplats Tandvårdshögskolan kan du lätt byta från stadsbuss till linje 99 sjukhusbussen och stiga av på hållplats Sus Västra. Bussen är gratis.

Hitta på plats

Du hittar oss på våningsplan 6.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att undersökas och behandlas för en hudsjukdom. Det kan till exempel vara eksem, allergier, psoriasis, fot- eller bensår, akne, hudtumörer eller andra hudförändringar. Vi tar även emot dig om du har symtom från vulva, mycket besvärande svettning eller en missbildning i kärlen. Här kan du även få ljus- och laserbehandling.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Första steget när du får något hudbesvär är oftast att kontakta din vårdcentral, många besvär kan vårdcentralen hjälpa dig med utan att du behöver träffa en hudspecialist.

Vid misstanke om mer komplicerad sjukdom kommer läkaren på din vårdcentral att rekommendera dig att träffa en hudspecialist hos oss.

Du kan även söka vård genom att skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egen vårdbegäran, via vår e-tjänst. Du kan även ringa till oss för att få mer information.

 

Vi ingår i vårdvalet

Vi ingår i vårdvalet, vilket innebär att du som är från Skåne själv kan välja var du vill bli undersökt och behandlad för de flesta hud- och könssjukdomar.

Mer om vårdvalet (1177)

Ditt besök hos oss

Just nu får du inte ta med någon till ditt besök hos oss. Det är för att minska smittspridningen av coronaviruset. I vissa fall kan din närstående istället vara med via röst- eller videosamtal på din telefon. Ibland kan vi göra undantag från besöksförbudet, till exempel utifrån patientens tillstånd och för en vårdnadshavare utan symtom.

Har du nyligen varit utomlands? Då ska du meddela detta till oss innan eller vid ditt besök.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Under

Kom i god tid och anmäl ditt besök i receptionen.

Efter besöket

Du får mer information om uppföljning i samband med att du åker hem. En kallelse till ett eventuellt återbesök eller telefontid skickas hem till dig.

Centrum för kärlanomalier

Här diagnostiserar och behandlar vi dig med avancerade och svåra kärlmissbildningar samt kärltumörer hos både barn och vuxna.

Våra patientgrupper är ofta i behov av komplexa åtgärder som kräver multidisciplinära team. På Centrum för kärlanomalier samarbetar därför specialister från bland annat hudsjukvård, plastikkirurgi, barn- och ungdomsmedicin, kärl och öron-näsa-hals. Totalt samlar verksamheten experter från ett tiotal specialiteter.

Alla patienter undersöks under en så kallad kärlrond. Det innebär att du som patient får ditt tillstånd bedömt av en grupp specialister från samtliga områden som ingår i vårt centrum. I gruppen ingår också sjuksköterskor och kurator från hudmottagningen.

Efter ronden samlas vi i ett videokonferensrum för att diskutera dig som patient och din behandling. Där kan också specialister från övriga delar av Sverige, och världen, koppla upp sig för att bidra till att din behandling ska blir så bra som möjligt.

Kontakta oss: centrumkarlanomalier@skane.se

En kärlmissbildning kan påverka den psykiska hälsan hos både patient och anhörig. Därför erbjuder vi samtalsstöd via hudmottagning Malmös kurator.

Hudmottagning Malmös kurator, Johan Fhager, finns som en resurs för dig som patient och anhörig. Han har psykoterapeutisk och psykiatrisk utbildning och kan ge stöd och hjälp via samtal i en akut krissituation.

Att leva med en kärlmissbildning kan många gånger vara socialt och psykiskt påfrestande. Man kan känna sig stigmatiserad och utsatt i möten med andra människor och kärlmissbildningen kan påverka självbild och självkänsla negativt.

Speciellt jobbigt kan det vara för ungdomar och unga vuxna som är drabbade. Även som förälder till ett barn med en kärlmissbildning kan man känna oro och sorg. Situationen kan ibland kännas svårhanterlig och påverka familjelivet på olika sätt.

Kuratorn medverkar vid kärlronden och går att kontakta övrig tid via den behandlande läkaren eller via Hudmottagning Malmö. Om du som patient inte bor inom rimligt avstånd kan remiss förmedlas till annan kurator/terapeut på hemorten.

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?