Hudmottagning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi utreder och behandlar till exempel tumörer, eksem, allergier, bensår, psoriasis och mycket besvärande svettning. Vi erbjuder även specialistvård till barn med eksem, kvinnor med symptom från vulva samt dig med kärlmissbildningar. Här kan du även få laser- och ljusbehandling.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Första steget när du får något hudbesvär är oftast att kontakta din vårdcentral, många besvär kan vårdcentralen hjälpa dig med utan att du behöver träffa en hudspecialist.

Vid misstanke om mer komplicerad sjukdom kommer läkaren på din vårdcentral att rekommendera dig att träffa en hudspecialist hos oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss. Kontakta oss för mer information om hur du går tillväga.

Information om egenremiss

Behöver du rådgivning? 1177 Vårdguiden har öppet dygnet runt.

1177 Vårdguiden

Vi ingår i vårdvalet

Vi ingår i vårdvalet, vilket innebär att du som är från Skåne själv kan välja var du vill bli undersökt och behandlad för de flesta hud- och könssjukdomar.

Mer om vårdvalet (1177)

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Meddela oss i god tid om du behöver en tolk, så bokar vi det åt dig.

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset särskilda kassor. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Under

Kom i god tid och anmäl ditt besök i receptionen.

Efter besöket

Vid hemgång får du information om uppföljning. En kallelse till ett eventuellt återbesök eller telefontid skickas hem till dig.

Centrum för kärlanomalier

 • Vi vårdar dig med svåra kärlmissbildningar

  Här diagnostiserar och behandlar vi dig med avancerade och svåra kärlmissbildningar samt kärltumörer hos både barn och vuxna.

  Våra patientgrupper är ofta i behov av komplexa åtgärder som kräver multidisciplinära team. På Centrum för kärlanomalier samarbetar därför specialister från bland annat hudsjukvård, plastikkirurgi, barn- och ungdomsmedicin, kärl och öron-näsa-hals. Totalt samlar verksamheten experter från ett tiotal specialiteter.

  Alla patienter undersöks under en så kallad kärlrond. Det innebär att du som patient får ditt tillstånd bedömt av en grupp specialister från samtliga områden som ingår i vårt centrum. I gruppen ingår också sjuksköterskor och kurator från hudmottagningen.

  Efter ronden samlas vi i ett videokonferensrum för att diskutera dig som patient och din behandling. Där kan också specialister från övriga delar av Sverige, och världen, koppla upp sig för att bidra till att din behandling ska blir så bra som möjligt.

  Kontakta oss: Contact

  • Kurator för patient och anhörig

   En kärlmissbildning kan påverka den psykiska hälsan hos både patient och anhörig. Därför erbjuder vi samtalsstöd via hudmottagning Malmös kurator.

   Hudmottagning Malmös kurator, Johan Fhager, finns som en resurs för dig som patient och anhörig. Han har psykoterapeutisk och psykiatrisk utbildning och kan ge stöd och hjälp via samtal i en akut krissituation.

   Att leva med en kärlmissbildning kan många gånger vara socialt och psykiskt påfrestande. Man kan känna sig stigmatiserad och utsatt i möten med andra människor och kärlmissbildningen kan påverka självbild och självkänsla negativt.

   Speciellt jobbigt kan det vara för ungdomar och unga vuxna som är drabbade. Även som förälder till ett barn med en kärlmissbildning kan man känna oro och sorg. Situationen kan ibland kännas svårhanterlig och påverka familjelivet på olika sätt.

   Kuratorn medverkar vid kärlronden och går att kontakta övrig tid via den behandlande läkaren eller via Hudmottagning Malmö. Om du som patient inte bor inom rimligt avstånd kan remiss förmedlas till annan kurator/terapeut på hemorten.

Vi som jobbar här

Hos oss kan du bland annat få möta läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator och medicinska sekreterare.

Eftersom vi på SUS även utbildar framtidens sjukvårdspersonal förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter