Hjärtmottagning Lund

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta

Visa telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som har hjärtsvikt eller sjukdom i hjärtats klaffar. För dig som är aktuell för en hjärttransplantation ansvarar vi både för utredningen inför transplantationen och uppföljningen efteråt. Även du som har fått en assisterande hjärtpump kommer till oss för kontroller.

Vi tar även emot dig som är över 18 år och har vårdats för medfödda hjärtfel som barn. Denna patientgrupp kallas ofta guch (grown-ups with congenital heart disease).

Hit kan du komma på besök till både läkare och specialistsjuksköterska. På mottagningen görs ultraljudsundersökningar samt mätningar av tryck och flöden i olika delar av hjärtat. Vi erbjuder också telefonrådgivning.

E-tjänster

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet. 

Ta med dig:

  • legitimation
  • lista över mediciner som du tar
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Vi som jobbar här

På mottagningen finns sjuksköterska, läkare, biomedicinsk analytiker, medicinsk sekreterare, undersköterska och kurator.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.