Barn- och ungdomskirurgimottagning Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi tar emot patienter inom barnkirurgi och barnurologi upp till 15 år. Vi behandlar bland annat barn och ungdomar med medfödda missbildningar i urinvägar, mage, tarm och vissa ovanliga tumörer.

Här behandlas även barn med ljumskbråck, navelbråck och testiklar som inte vandrat ned i pungen.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När ni söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som ditt barn har. Vi kan till exempel få informationen genom att en läkare på er vårdcentral skriver en remiss till oss.

Om du är mellan 15–18 år hänvisar vi dig till kirurgi- eller urologmottagningarna i Lund eller Malmö.

Ditt besök hos oss

Vid besöket på den barnkirurgiska mottagningen träffar ni specialistläkare inom barnkirurgi. En läkarundersökning utförs och ställning tas till behandling. Om barnet behöver en operation sätts barnet upp på väntelista och kommer att kallas vid ett senare tillfälle.

Vi har även två specialistsjuksköterskemottagningar, tarm- och uroterapi, som tar emot och behandlar egna patienter.

Har ni inte möjlighet att komma på er bokade tid? Meddela oss i så fall så snart som möjligt.

Efter besöket

Vi planerar barnets behandling och eventuella operation, samt uppföljning med återbesök. Ni får i så fall en kallelse hemskickad till er.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter