Smärtrehabmottagning Lund

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi utreder och behandlar dig med långvarig smärta (som inte beror på cancer). Vi erbjuder kvalificerad analys och behandling för dig med långvariga icke maligna smärttillstånd och/eller funktionsstörningar i rörelseapparaten.

Vi arbetar oftast i team med flera yrkesgrupper mot ett gemensamt individanpassat mål.

Här finns också en sjukgymnastikmottagning för patienter med muskuloskeletal funktionsstörning/skada som kräver fördjupad analys och behandling, och sjukgymnast med specialinriktning på smärta, rörelseanalys och ortopedmedicinska metoder.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

För att komma till någon av våra mottagningar krävs remiss från behandlare. Remisser bedöms två gånger i veckan av vårt remissteam. Du kan också behöva fylla i ett frågeformulär som underlag till remissbedömningen.

Snarast möjligt skickas sedan remissbekräftelse och information om bedömning och planering till dig och din behandlare. Remiss till sjukgymnastikmottagningen behandlas och besvaras direkt av sjukgymnasterna.

Remissen kan resultera i behandlingsråd till din läkare eller besök hos oss för utredning av smärttillståndet.

Ditt besök hos oss

Utredning här kan se olika ut. Det kan innebära att du får träffa flera olika yrkeskategorier, som läkare, psykolog och sjukgymnast eller att du träffar läkare eller sjukgymnast enskilt.

Vi skräddarsyr utredningen efter dina besvär och kan anpassa utredningen så att den passar speciella problem, som till exempel nackskador. Vi har olika program med rehabilitering i grupp och ett sjukgymnastikprogram med individuell behandling. 

Våra program är kvalitetssäkrade och har som mål att förbättra förmågan att hantera smärta.

Vi som jobbar här

Här arbetar specialistläkare, sjukgymnaster, sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeuter, kuratorer, undersköterskor och medicinska sekreterare. 

Vi har stor erfarenhet av att utreda olika långvariga smärttillstånd, samt att bemöta de specifika problem som är sammankopplade med dessa.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.