Neonatalavdelning Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta

Telefon- och besökstider

Här vårdas nyfödda sjuka eller för tidigt födda barn. Vårdtiden varierar mellan ett par timmar upp till flera veckor eller månader.
Ditt barn kan samvårdas vilket innebär att en förälder kan bo hos barnet under hela vårdtiden.

För besökare och anhöriga

För tidigt födda och svårt sjuka nyfödda barn har ett outvecklat immunförsvar. De allra minsta och de mest omogna barnen är mycket känsliga för infektioner och kan bli svårt sjuka av infektioner som har förorsakats av bakterier. Normalt finns dessa bakterier på vår hud och är helt ofarliga för äldre barn och vuxna. Därför är det livsviktigt att du som besöker en neonatalavdelning är mycket noggrann med handhygienen och tar hänsyn till våra hygienregler.

  • Ta av ringar, klocka och armband 
  • Använd kortärmade kläder
  • Ha alltid korta naglar och använd inte nagellack
  • Sprita dina händer noga innan och efter du tar i ditt barn
  • Syskon är mycket välkomna, men inte om de är förkylda

Vi som jobbar här

Här möter du läkare, sjuksköterskor och barnsköterskor med specialistutbildning för att vårda barn i nyföddhetsperioden. Du kan också få träffa en kurator och få ekonomisk och social rådgivning. Kuratorn kan också hjälpa med krisbearbetning och stödsamtal.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.