Infektionsmottagning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi tar emot dig som har en infektionssjukdom som blodsmitta, tuberkulos, hepatit, immunbrist, tropiska sjukdomar eller HIV. Är du bärare av multiresistenta bakterier (MRB) är det hos oss du får information om fortsatt vård och behandling.

För dig som ska ut och resa har vi tidsbeställd vaccinationsmottagning varannan torsdag eftermiddag. Ring 040 - 33 17 27 för tidbokning.

Vid vaccinationsfrågor vänd dig till 1177.se eller kontakta din vårdcentral.

På sprutbytesmottagningen tar vi emot dig som injicerar droger. Vi testar för hepatit, HIV och vaccinerar mot hepatit A och B. Du som vill bli drogfri kan få stödjande samtal. Även anhöriga kan få stöd och rådgivning av oss.

Hos oss kan du som är inskriven i Region Skånes sprututbytesprogram få Naloxon utskrivet. Naloxon är ett läkemedel som kan rädda livet på någon som tagit en överdos. Du får också en kort utbildning i hur läkemedlet fungerar.

E-tjänster

Ditt besök hos oss

Sprutbytet


Adress: Jan Waldenströmsgata 54 214 28 Malmö
Telefon: 040-33 18 19

Besökstid: Måndag - torsdag  09.00 - 12.00 och 13.00 - 15.30
Fredag kl. 09.00 - 12.00
Åldersgräns 18 år

Tidsbokning krävs till kurator, barnmorska och läkare.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter